Door de ontploffing zijn er gaten in het dak ontstaan. | Foto: pr.
Door de ontploffing zijn er gaten in het dak ontstaan. | Foto: pr. Foto: pr

Gat in dak Voedselbank Katwijk door vuurwerkbom

n Slecht begin van het nieuwe jaar

Domper n Het dak van de voedselbank in Katwijk is zwaar beschadigd geraakt door vuurwerk. Het vuurwerk ontplofte tussen de zonnepanelen op het dak. 

Door de ontploffing is er een gat in het dak ontstaan, waardoor er ook sprake is van wateroverlast in het pand. De Voedselbank vermoedt dat er sprake is van opzet. Er is daarom aangifte gedaan bij de politie.

De schade is ontdekt door vrijwilligers, die weer aan de slag gingen om klanten van verse boodschappen te voorzien. Het gat in het dak zorgt binnen voor de nodige ravage en lekkage.


snel herstellen

‘Wat een slecht begin van het nieuwe jaar. Het is echt een domper voor onze vrijwilligers en klanten dat er zo met ons gebouw wordt omgegaan. We roepen de daders op zich te melden. Samen met de gemeente richten we onze blik nu op het komende jaar en gaan we de schade zo snel mogelijk herstellen,’ zegt Wim de Mooij, vrijwilliger en secretaris bij de Voedselbank Katwijk.

Gelukkig is het merendeel van de zonnepanelen bespaard gebleven. Een aantal zonnepanelen wordt verwijderd zodat het dak goed gerepareerd kan worden. Het spijt de voedselbank dat de noodzakelijke reparaties voor overlast kunnen zorgen voor de buren. 


Algemene Ledenvergadering Oranje Vereniging Rijnsburg weer digitaal

Aan n het begin van elk nieuw jaar, organiseert Oranje Vereniging Rijnsburg haar Algemene Ledenvergadering. Maar dit jaar zal deze vergadering in een ander jasje gestoken zijn. Maandag 17 januari om 20.00 uur zal een online Algemene Ledenvergadering gehouden worden.

Normaal gesproken is op de derde maandag van de maand januari de grote zaal van de Voorhof gevuld met leden van de vereniging. Er worden handen geschud, wensen voor het nieuwe jaar uitgewisseld, maar het is vooral een moment van ontmoetingen. Het bestuur van de vereniging neemt haar leden mee in een terugblik van het afgelopen jaar. De Ledenvergadering bestaat altijd uit een aantal officiële onderdelen, zoals de notulen van het voorgaande jaar en een kijkje in de financiën van de vereniging. Ook blikt de voorzitter even vooruit. Wat zal het nieuwe jaar gaan brengen? Na het officiële gedeelte is er altijd een bingo, waarbij veel leden met een prijs naar huis gaan.


vanuit 't Honk

In 2021 kon de Algemene Ledenvergadering geen doorgang vinden, vanwege de toen geldende coronamaatregelen. De vergadering werd naar maart verschoven, om vervolgens naar juni verzet te worden. De vergadering werd toen uiteindelijk online, vanuit het OranjeHonk gehouden.
Ook dit jaar heeft het Algemeen Bestuur er voor gekozen om de vergadering online te organiseren.
Vanuit de thuisbasis van de vereniging, in de Kerkstraat, zal wederom deze vergadering via MS Teams gehouden worden. Het OranjeHonk wordt speciaal voor deze gelegenheid heringericht, zodat de aanwezige bestuursleden op 1,5 meter kunnen zitten, maar ook in beeld kunnen zijn.

De agenda van de vergadering zal gelijk zijn aan andere jaren, hoewel er over het jaar 2021 niet zo veel te vertellen zal zijn. Jammer genoeg was er in dit jaar een simpele thuis versie van Koningsdag en werd de Feestweek minder dan een maand van te voren volledig afgelast. Ook het vooruitblikken naar het komende jaar zal onduidelijk zijn. Want niemand weet wat dit jaar zal gaan brengen. Het bestuur is vol energie om er een mooi jaar van te gaan maken.


aanmelden

Bent u geïnteresseerd om de Algemene Ledenvergadering bij te wonen, dan moet u lid zijn van Oranje Vereniging Rijnsburg. U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen voor vrijdag 14 januari. Het mail adres is secretaris@ovrijnsburg.nl. Vermeldt u in dit bericht uw naam en lidmaatschapsnummer. Dan ontvangt u de vergaderstukken en een vergaderlink.

Bent u op dit moment nog geen lid van deze vereniging, die veel activiteiten voor jong en oud organiseert op diverse momenten in het jaar. Meld u zich dan aan op de website www.ovrijnsburg.nl/lid-worden/ Dan helpt u een handje mee door de vereniging financieel te steunen.

Maandag 17 januari OV Ledenvergadering