Afbeelding
Foto: M. Wonnink

Kerstboom inzameling

Vorige n week organiseerde de gemeente de kerstboominzameling. Op maar liefst 18 verschillende plekken in Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk konden inwoners de boom inleveren.

Bij inlevering ontving je een lootje en maak je kans mooie prijzen. Die prijzen bestaan uit 5 JBL speakers en 100 VVV-cadeaukaarten. 

Na het aftuigen van de kerstboom wil je die het liefst zo snel mogelijk kwijt. Veel mensen leggen die kale boom bij containers, of zomaar ergens in de straat. Voor kinderen was dit een leuke activiteit om zo veel mogelijk kerstbomen te scoren. Want hoe meer kerstbomen je inlevert, hoe groter de kans is op een prijs. Zo zijn er 5.000 kerstbomen van de straten gehaald. Er is dan ook heel wat afgesjouwd en rondgelopen met al die kerstbomen. De prijzen worden binnenkort door de gemeente bekend gemaakt. 


hergebruik

Ook heeft de gemeente zelf nog eens ruim 3.500 kerstbomen van de straat opgehaald. Dit is eigenlijk niet de bedoeling. De gemeente wil dat men volgend jaar de kerstbomen aan kinderen mee te geven. Of zelf de moeite nemen de boom naar de milieustraat te brengen. Daar worden de kerstbomen verwerkt tot houtsnippers en worden zo hergebruikt. | Foto: M. Wonnink.