De workshop ‘vogel beplakken met glas’. | Foto: pr
De workshop ‘vogel beplakken met glas’. | Foto: pr Foto: pr

Drugsvondst bij actie

Op 4 augustus is door de Landelijke Eenheid in samenwerking met het politie wijkteam Aalsmeer, de Dienst Justitiële Inrichting, de gemeente Aalsmeer en onder begeleiding van de bedrijfsbeveiliging van Royal FloraHolland, een gecoördineerde actie uitgevoerd op het terrein van Royal FloraHolland Aalsmeer. Hierbij is een geringe hoeveelheid cocaïne in beslag genomen en een grote hoeveelheid alcohol gevonden. 


Het op voorraad hebben van alcohol is op het gehele veilingterrein verboden. Bij dergelijke vondsten wordt altijd onderzocht wat de passende consequenties dienen te zijn. 

De aanleiding van de actie was een melding bij TFOC (Transport Facilitated Organized Crime), een programmaonderdeel van de Politie Dienst Infra van de Landelijke Eenheid, gericht op het tegengaan van georganiseerde criminaliteit in de transportsector. 

Om bij deze actie de aanwezigheid van drugs te kunnen beoordelen, is een DJI drugshond ingezet. 


Wil je melding maken van criminele activiteit? Neem dan contact op met de bedrijfsbeveiliging van Royal FloraHolland, met de wijkagent, meld het online bij of bel Meld Misdaad Anoniem; 0800-7000. 



Op dinsdag 16 augustus

Kunst op Toeristenmarkt

De Toeristenmarkt wordt iedere dinsdag gehouden tot en met 30 augustus in het centrum van Katwijk aan Zee.


Iedere week heeft de Toeristenmarkt een ander thema, met speciale themakramen op het Andreasplein.

Dinsdag 16 augustus is het tijd voor Kunst op de Toeristenmarkt.

Bezoekers aan deze markt kunnen kennis maken met een groot aantal regionale kunstenaars. Allerlei kunststromingen zijn aanwezig, van klassiek tot modern en van realistisch tot abstract. De kunstenaars presenteren verschillende kunstvormen; van schilderijen tot mozaïek en van beelden tot sieraden. Ieder werk is uniek. 


Er worden diverse presentaties en demonstraties gegeven en natuurlijk wordt er ‘en plein air’ geschilderd. Laat u inspireren of ga zelf actief aan de slag en doe mee met één van de gratis creatieve workshops. 

Van 10.30 tot 12 uur verzorgt Caroline den Haan van ‘Diezain’ een workshop ‘Vogel beplakken met glas’. De minimale leeftijd van deelnemers aan deze workshop is 12 jaar. 

Van 12.30 tot 13.30 uur geeft Alida van Leeuwen een workshop ‘Tas versieren'. Deze workshop is voor alle leeftijden. Voor jonge of minder creatieve deelnemers zijn er sjablonen aanwezig als hulpmiddel, maar je mag ook helemaal vrij zijn in je ontwerp. Er zijn textielstiften, vilt en kralen om er een unieke kunstzinnige tas van te maken.

Tussen 14.00 en 15.00 uur geeft Tineke van Amsterdam een schilderworkshop waarbij gewerkt wordt met acrylverf op doek. 

Van 15.30 tot 17.00 uur is er vrij tekenen en schilderen. Men kan dan diverse materialen uitproberen, zoals pastel- en vetkrijt, aquarelverf, stiften en potloden.