Op de voorgrond het dek van de ongelijkvloerse aansluiting Valkenburg-oost. | Foto: pr
Op de voorgrond het dek van de ongelijkvloerse aansluiting Valkenburg-oost. | Foto: pr Foto: pr

Werk aan de Tjalmaweg in vogelvlucht

Er wordt volop gewerkt aan de Tjalmaweg, per week zijn de vorderingen goed zichtbaar. De stellage die de aansluiting Valkenburg-Oost ondersteunde, wordt begin augustus gebruikt om de aansluiting Valkenburg-West te ondersteunen tijdens de bouw.


Eind juli is het dek van de pompkelder gestort en zijn er door Boskalis damwanden geplaatst voor de bouw van de toekomstige onderdoorgang HOV-busbaan, staat op de site van de Rijnlandroute.


Eind mei werd de vloer van de pompkelder gestort met ruim 800 kuub beton. Hierop kwamen 30 kolommen, die het dak van de pompkelder en de toekomstige weg ondersteunen. Na het opbouwen van de wanden en het vlechten van de stalen wapening van het dek, is eind juli het dek van de pompkelder gestort. Daarvoor was weer zo’n 800 kuub beton nodig.


Regenwater opvangen

De pompkelder vangt straks het regenwater van de toekomstige Tjalmaweg op. De onderkant van de pompkelder ligt op – 6,10m NAP en is daarmee het diepste punt van de verdiepte ligging.


Bovenop het dek van de kelder komt verder nog de fundering van de weg, waarna het asfalt daar weer bovenop aangebracht wordt. 


Het afbouwen van de gehele pompkelder, inclusief pompinstallaties, duurt naar verwachting tot het einde van het jaar.

Ook in de zomervakantie wordt flink doorgewerkt aan de verdiepte ligging, de aansluitingen Valkenburg-Oost en West en de Torenvlietbrug. Er is gestart met de renovatie van de oude brug.


Houten lamellen

Het is de bedoeling, dat automobilisten een groen, natuurlijk ‘landschap’ ervaren met aan weerszijden groene wanden. Zover is het nu nog niet.



Duurzame houten lamellen

Boskalis is inmiddels gestart met het aanbrengen van de lamellenwand die de (klim)planten langs de weg in de toekomst gaan ondersteunen. Inmiddels zijn deze duurzame houten lamellen over een lengte van 150 meter aan weerszijden van de weg bevestigd. 


Er wordt gewerkt van oost naar west en in totaal is er ruim 5 kilometer lamellenwand nodig.


Tevredenheidsonderzoek

Omwonenden of weggebruikers van de Tjalmaweg worden uitgenodigd om het tevredenheidsonderzoek van Boskalis in te vullen. Dat kan nog tot en met 14 augustus.


Boskalis gebruikt de resultaten om maatregelen voor hinderbeperking zo mogelijk aan te passen. 


Dit is te vinden op 

https://rijnlandroute.nl/derde-tevredenheidsonderzoek-boskalis/