Goeiendag neef 

Wekelijks in deze krant de mailwisseling tussen Katwijkers Daan en Martin over wat hen bezighoudt.


aan: martin@watermail.com

van: daan@watermail.com

onderwerp: Goeiendag neef



Ha Martin,


Tja, de zorg kost heel wat geld, dat ben ik met je eens. Maar nou effe wat anders: weet je wat ik niet begrijp? Dat ze die waterkranen in de kinderboerderijspeeltuinen niet uitzetten. Ik was in het weekend bij Kinderboerderij Westerweide in Rijnsburg en daar hebben ze een zandbak met een waterkraan. Dat loopt dan in een soort overloopbak en dan in het zand. Die kinderen vinden dat machtig mooi, maar het gevolg is wel dat er heel wat water verspild wordt. Want die kinderen blijven natuurlijk drukken, hoe meer hoe mooier.


Ik zat me te verbijten om zoveel waterverspilling. Vooral in deze periode waarin men moord en brand schreeuwt over de droogte in Nederland en ons angst aanjaagt over de toekomst. Of jij moet me nu zeggen dat het geen drinkwater is wat eruit komt. Misschien komt het uit die naastgelegen vijver? Maar dat lijkt me dan weer niet fris en gezond voor de kinderen die ermee spelen. Nee, ik denk echt dat die kraan regelrecht op de waterleiding is aangesloten.

Ik voel me nu trouwens net Cor van der Laak van Koot en Bie. Ken je die nog? Die maakte zich ook altijd druk over dit soort zaken. Ja, je kunt je afvragen waarom eigenlijk. Maar dat is gewoon de aard van het beestje.

Ik ga maar weer eens naar strand, het is er nou weer voor. Gaan jullie ook? Misschien zie ik je dan wel.


Groet, Daan


p.s. Ben jij trouwens nog naar het Noordzee Zomerfestival geweest?



Ernstige aanrijding                op N206/Tjalmaweg

Op de N206 was er vorige week vrijdagmiddag rond half vier een ernstig verkeersongeval. De weg was richting Noordwijk geheel afgesloten vanwege de nasleep van het ongeval.


De aanrijding waarbij drie auto’s betrokken waren, gebeurde net voorbij het Zeewegviaduct richting Noordwijk. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt.


Een van de bestuurders van de voertuigen was onwel geraakt en daardoor in de berm terechtgekomen. De bestuurder van de tweede auto - die achter dit voertuig reed - heeft vervolgens afgeremd, waarna de bestuurder van het derde voertuig zijn voertuig niet meer op tijd tot stilstand kon brengen.


De brandweer heeft twee personen uit de voertuigen bevrijd en vooralsnog werd één persoon afgevoerd naar het ziekenhuis. 


De Provincialeweg was richting Noordwijk enige tijd afgesloten en al het verkeer werd via de afslag Callaoweg omgeleid.