Bestemmingsplan ‘Woongebied Valkenhorst’ ter inzage

De gemeenteraad van Katwijk heeft bij besluit van 30 juni 2022 het bestemmingsplan ‘Woongebied Valkenhorst’ gewijzigd vastgesteld.


Het plangebied voor het bestemmingsplan ‘Woongebied Valkenhorst’ ligt in de gemeente Katwijk tussen Valkenburg, Leiden en Wassenaar. 

Het gebied is circa 475 hectare groot en bestaat voor een aanzienlijk deel uit het terrein van het voormalige Marinevliegkamp Valkenburg. Deze vliegbasis is in 2006 gesloten, waardoor kansen voor herontwikkeling zijn ontstaan. 

Het voormalige Marinevliegkamp Valkenburg en omgeving zullen de komende jaren transformeren naar een woon- en werkgebied. Hier komen maximaal 5.600 woningen, maatschappelijke en commerciële voorzieningen en 5 ha bedrijventerrein.


Ter inzage

Van 29 juli 2022 t/m 8 september 2022 zijn het bestemmingsplan en het besluit beleidsregels in te zien voor iedereen; online of op afspraak op het gemeentehuis te Katwijk, Koningin Julianalaan 3. Dit kan door op de volgende manieren een afspraak te maken, op werkdagen tussen 08.00 – 17.00: via Whatsapp: (06) 10 95 60 88, E-mail: info@katwijk.nl of per telefoon: (071) 406 50 00.



Openluchtdienst Koomansplein

Na de Rijnsburgse feestweek wordt er ook dit jaar weer een openluchtdienst gehouden. 


Ds. Arnold Vroomans zal de liturgie en de verkondiging verzorgen over het thema 'Kompassie'. De speciaal voor deze dienst samengestelde band onder leiding van Erik de Mooij zal de dienst muzikaal begeleiden.

Kom zondag 14 augustus naar het Burgemeester Koomansplein om op een unieke manier Gods boodschap te horen en Hem te eren. De dienst begint om 19.00 uur, maar ruim voor die tijd beginnen we al met zingen. Iedereen is welkom.



Buurtzicht gaat centrum Rijnsburg verfraaien

Bouw van twee appartementencomplexen van start.


Voor velen is het een doorn in het oog: het braakliggende stuk grond op de hoek van de Dubbelebuurt. 

Al jaren wil men hier woningbouw c.q. appartementen bouwen. Maar daar kreeg men in het verleden geen vergunning voor van de gemeente. 


Inmiddels is de grond al een paar jaar in handen van Rijnsburger Cor van Duijn. Er is een bouwplan ingediend voor een gebouw van drie verdiepingen met daarin een zestal appartementen. Als er geen bezwaren binnenkomen wordt de vergunning per 1 september verleend en kan de bouw dit jaar nog beginnen. Pas na het gereed komen van de woningen wordt bepaald of het huur- of koopwoningen gaan worden. 


Nieuwe bewoners

Iets verderop in de Fresiastraat is de bouw gestart van woningen op de plek waar ooit de fietsenwinkel van De Grim stond. Dit perceel is ontwikkeld door Grootvliet Katwijk. Inmiddels is het oude pand circulair gesloopt. Daardoor krijgen veel bouwmaterialen weer een ‘nieuw’ leven. De fundering is inmiddels gelegd. Na de zomervakantie wordt begonnen met de bouw van de kelder. De verwachting is dat deze woningen in juni volgend jaar gereed zijn. Dan gaat de eigenaar huurders zoeken voor de appartementen.



Harte kreet:                                         over toekomst De Burgt

Ingezonden door BV de Bogaert.


Hiermee wil ik graag reageren op het artikel in de rubriek 'KP Cursief'  van vorige week in De Katwijksche Post, 21 juli 2022. 

Inhoudelijk ben ik het geheel eens met wat hierin is verwoord.  


Ik spreek even als voorzitter van de biljartclub “de Bogaert”. 

Wij zijn sinds het begin, in 2013, gelokaliseerd in het toen z.g. Gemeenschapshuis “de Burgt” . Wij dachten toen werkelijk, na een aantal omzwervingen, eindelijk voor de toekomst onze vaste clubruimte gevonden te hebben. 


Jubileum

Gezien de leeftijdsopbouw van onze leden, gemiddeld +/- 70 jaar was een plek in het centrum van het dorp de meest ideale plaats. Los van het beoefenen van de biljartsport spelen de onderlinge sociale contacten van ouderen bij onze vereniging ook een belangrijke rol. 

Dit jaar hopen we in november ons 45 jarig jubileum te gaan vieren. De situatie is nu concreet dat indien het z.g. “Cultuurbedrijf“ werkelijkheid wordt, wij op zoek moeten naar een andere locatie. Wij hebben namelijk al op dit moment te horen gekregen van de gemeente Katwijk dat we mogelijk al per 1-5-2023 onze huidige locatie moeten gaan verlaten. Begrijpelijk dat wij als vereniging dit geen gepaste ontwikkeling vinden om na zoveel jaren weer geconfronteerd te worden met onzekerheid voor wat betreft het voortbestaan en activiteiten van onze biljartvereniging. 


We hopen dat het nieuwe college in samenspraak met de leden van de gemeenteraad zich opnieuw gaan beraden of de nu ingeslagen weg wel de juiste koers is. 


Hier kan “voortschrijdend inzicht” zeker in meewerken!


Aad vom Hofe

Voorzitter Biljart Vereniging
De Bogaert