Vincent de Vries neemt dinsdag plaats achter het Bätzorgel. | Foto: pr
Vincent de Vries neemt dinsdag plaats achter het Bätzorgel. | Foto: pr Foto: Rene van Duyvenbode

Vincent de Vries op Bätzorgel

Concertbelevenissen zijn vaak een persoonlijke ervaring. Zo ook een orgelconcert. Maar niet uitgesloten is dat je ook met anderen kunt nagenieten in persoonlijke gesprekken over je ervaringen. Maar wie naar een concert van Doctor of Music Vincent de Vries gaat (deze titel behaald aan de University of Texas in Austin), krijgt in elk geval geen knollen voor citroenen.


U kunt zo'n concert op dinsdag 9 augustus meemaken gegeven op het prachtige Bätzorgel (1765)van de Vredeskerk Baljuwplein1 in Katwijk aan Zee, aanvang 20.15 uur.

Via beelden op de muur kunt u de verrichtingen aan de klavieren zien. De entree bedraagt 7,50 euro, jongeren tot en met 14 jaar vrije toegang.

Na het concert kunt u de concertgever ontmoeten onder de koffie.

Parkeren op het plein of garage Boulevard en/of Tramstraat. 


De Vries werd op het Koninklijk Conservatorium begeleid door de voornaamste leraren piano en orgel. Op twaalfjarige leeftijd nam Theo Bruins, concertpianist en pedagoog, hem onder zijn hoede.

Naast hoofdvak piano deed hij gelijktijdig hoofdvak orgel bij Wim van Beek. Op het Haags Edith Stein-concours, met als jury-voorzitter Daniel Wayenberg, won hij in 1985 de eerste prijs. In mei 1993 kreeg hij de hoogste cijfers bij zijn examen uitvoerend musicus.

In Amerika vervolgde hij zijn studie bij de Bowling Green State University bij Jerome Rose voor de titel Master of Music. Weer later studeerde hij voor de titel Doctor of Music. Vervolgens is hij in 2010 benoemd tot Professor of Piano aan de Yousei University in Seoul in Zuid-Korea.

In de afgelopen jaren gaf De Vries talrijke concerten op belangwekkende orgels in ons land. In september 1989 maakte hij al zijn eerste CD, waarna er nog talloze meer zijn verschenen.

Tenslotte is hij ook onderscheiden door de Société Académique te Parijs met de zilveren médaille.


Het programma luidt: J. Zwart: Ps.33, Koraal ‘Hilf Herr Jesu' Homilius, Händel: Concerto II (4 delen), Sigfrid Karg-Elert/AllaP Bach Alla Händel, Van Thomas: Prière, Bonset: Variaties thema Purcell, Léfébure-Wély: Mars, Bélier: Toccata, F. Asma: ‘Boven de sterren' en slot ‘Een vaste burcht is onze God', waarna 2 coupletten samenzang.