Een klassieker: een klomp met een zeiltje maken en dan een wedstrijd. Dat kan op 20 augustus. | Foto: pr
Een klassieker: een klomp met een zeiltje maken en dan een wedstrijd. Dat kan op 20 augustus. | Foto: pr Foto: pr

Feest op en rond levensader Oude Rijn

Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn laat zaterdag 20 augustus de geschiedenis en het belang van de Oude Rijn herleven. De Oude Rijn was de levensader waardoor handel en welvaart hun intrede treden.


Om 10.00 uur start het programma met een muzikale opening door de 125-jarige Harmonie. In de Oude Rijn liggen historische schepen en op de Turfmarkt zijn oude ambachten te zien. Bij de Rijnbrug is het Katwijks kampioenschap suppen. 


Tot 18.30 uur is er nog veel meer te beleven, waaronder een klederdrachten show, klompjes timmeren en optredens van een shantykoor. 

En rond 11.30 uur start de verkoop van Rijnwater, een exclusief drankje in een prachtige kruik met daarop de afbeelding van Rhenus, Vadertje Rijn.


Om 16.30 uur treedt RADIO U2 op, die wordt gezien als één van de meest populaire U2 tribute bands van Nederland en omstreken. 

Het dagprogramma eindigt rond 18.30 uur en om 20.00 uur start het avondprogramma met enkele schepen met muziek om het publiek te vermaken tussen de Rijnbrug en Roskambrug.

Op de Overrijn is een gezellige boulevard met verlichting, consumptietentjes en gezellige zitjes gecreëerd.




Stuntshow in Oude Rijn

Tijdens de Najaarsfeesten in Katwijk aan den Rijn verzorgt Flyboardteam Warmond op zaterdag 20 augustus een prachtige show tijdens het varend concert in de Oude Rijn. Dat zal gepaard gaan met spanning en sensatie. En er zal een Ferrari over de Rijn rijden. Daarnaast is er een show met flyboard en jetski. Aanvang 20.00 uur in de Oude Rijn, tussen de Roskambrug en de Rijnbrug. 



De KatwijkBinse Truckrun rijdt op 20 augustus

De inschrijving voor de KatwijkBinse Truckrun was opnieuw een groot succes. Maar liefst 182 enthousiaste Kings en Queens of the road hadden zich aangemeld voor deze tocht der tochten. De vrolijkste, ronkende, grommende, joelende en jubelende karavaan van Nederland.


Iedereen, zowel truckers als bijrijders, hebben inmiddels persoonlijk bericht gehad. Mochten er vragen zijn neem dan contact op met de organisatie. 

‘Jammer dat er maar honderd chauffeurs mee mogen rijden. We hebben dus niet iedereen blij kunnen maken’, aldus Jan van den Berg. ‘Maar hee! Jullie, stoere toffe truckers! Bedankt voor jullie enthousiaste reacties. Ben je het deze keer niet geworden? Hopelijk zien we je volgend jaar.’

Deze truckrun komt langzaam in beweging. Alles is aanwezig om voor de truckers en hun blije bijrijders er een onvergetelijke dag van te maken. Een unieke mix van mooie mensen en machines. Begeleidt door mannen en vrouwen van de motorpolitie Haaglanden.



Zelf een bootje bouwen

Klompjes met een zeiltje

Kinderen kunnen op zaterdag 20 augustus zelf een bootje timmeren op de Turfmarkt in Katwijk aan den Rijn.


Met een bouwpakket samengesteld uit een klomp, mast, zeil, roer en zwaarden kunnen de klompen met zeilen in elkaar gezet worden. Voor gereedschap wordt gezorgd.

De verkoop van de bouwpakketten is gestart op www.oranjeverenigingkatwijk.nl Ook op de Turfmarkt zijn de klompen verkrijgbaar voor € 5,00 per bouwpakket.

Op 20 augustus vindt om 15.00 uur een wedstrijd plaats met de zelfgebouwde bootjes bij de Rijnbrug. Ieder kind mag zijn bootje te waterlaten in de aangelegde baan.

De winnaar wint een mooie prijs, na afloop worden de bootjes aan de kant gebracht. Ieder kind kan zijn eigen klomp mee naar huis nemen.