De Motortourtocht staat zaterdag 20 augustus op het programma. | Foto: pr
De Motortourtocht staat zaterdag 20 augustus op het programma. | Foto: pr Foto: pr

Via site tot en met 16 augustus

Inschrijving open voor Oranje MotorTourTocht 

Na een pauze van twee jaar organiseert Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn traditiegetrouw voor de motorliefhebbers onder ons wederom de beste start van de feestweek middels de OV Motortourtocht. Inschrijven kan tot en met 16 augustus.


De startlocatie van de tocht is bij De Roskam op de Turfmarkt in Katwijk aan den Rijn. Er is zowel de mogelijkheid om in een groep met voorrijder van de organisatie te rijden als op eigen gelegenheid. 

De tocht gaat dit jaar richting het oosten. Via Hoogmade richting Uithoorn langs de Kromme Mijdrecht. Dan via mooie binnenwegen richting Vinkeveen, waar we van koffie of thee met gebak kunnen genieten. Daarna richting Weesp, Vreeland langs de Vinkeveense Plassen waarna we bij de lunch kunnen gebruiken bij Den Hoef. Na de lunch gaan we richting Katwijk via Alphen aan den Rijn. Een route van zo’n 160 km met veel typisch Hollandse vergezichten 


Via website

Vanwege de organisatie zien wij het liefst een inschrijving via de website 

www.oranjeverenigingkatwijk.nl 

bij tickets, te vinden onder de menubalk. Dit kan tot en met dinsdag 16 augustus. 

Bij inschrijving via de website bedragen de kosten voor deelname aan deze motortourtocht 25 euro per deelnemende motorrijder en/of duopassagier, de prijs incl. ticketkosten, koffie, lunch en een drankje bij terugkomst bij De Roskam. 

Na de inschrijving ontvang je uiterlijk op 19 augustus de GPS route en overige instructies. 

Het is ook mogelijk om je aan te melden op de motordag zelf in De Roskam. Inschrijving is mogelijk vanaf 07.30 uur tot uiterlijk 08.15 uur. Je hebt dan geen GPS route maar je kunt aansluiten bij een voorrijder van de organisatie. 

De inschrijfkosten op de dag zelf liggen iets hoger en bedragen dan 30 euro per deelnemende motorrijder of duopassagier.



Zuid-Hollands Kampioenschap Ringrijden in Rijndorp

Ook dit jaar weer zullen tijdens de Najaarsfeesten traditiegetrouw de rijtuigen, tilbury’s en sjezen weer door het oude dorp van Katwijk aan den Rijn rijden en wel op dinsdag 23 augustus.


Het parcours is als vanouds Commandeurslaan, Wassenaarseweg en Baron van Wassenaerlaan waar vanaf 19.00 uur het ringsteken zal plaatsvinden.


Leuke sport 

Ook voor de toeschouwers is het een lust voor het oog de prachtige combinaties voorbij te zien rijden en als u zich in de buurt van de jurywagen begeeft, dan zult u merken dat het ringsteken een leuke sport is om te doen, maar zeker ook om naar te kijken.

Eigenlijk al sinds de oprichting van de Oranjevereniging in 1913 worden er ringsteekwedstrijden voor rijtuigen georganiseerd, maar dit gebeurde niet alle jaren en structuur zat toen nog niet in.


Vanaf 1971 organiseert de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn ieder jaar tijdens de Kampioenschappen Ringrijden van Zuid Holland. 

Ook de 49ste editie kent hopelijk weer een groot aantal deelnemers.

Bij het ringsteken zijn prijzen te behalen voor zowel pony’s en paarden. 

De 1ste prijs bij het ringsteken krijgt daarnaast ook de Jan de Winter bokaal uitgereikt. Deze wisselbeker is in 1980 ingesteld door de ledenvergadering van de Oranjevereniging als eerbetoon aan oud-voorzitter Jan de Winter Sr. 


Publieksprijs

Naast onder andere een aanmoedings- en antiekprijs, is er ook een publieksprijs. Het publiek bepaalt ook wie ‘Miss Ring Zuid Holland 2022’ wordt. 

 

Ringsteken is leuk om te doen en om naar te kijken. | Foto: pr