Goeiendag neef 

Wekelijks in deze krant de mailwisseling tussen Katwijkers Daan en Martin over wat hen bezighoudt.


aan: daan@watermail.com

van: martin@watermail.com

onderwerp: Goeiendag neef


Ha Daan,

Ja, dement wordt je van dat internet. En dan gaat bijna alles digitaal en dan kunnen ze je om 24 centen toch nog een rekening op papier sturen, heb ik meegemaakt, waarbij dan onderaan in hele kleine lettertjes staat dat dat bedrag automatisch wordt afgeschreven. En je weet wat een postzegel kost tegenwoordig... 

Ik heb het over de apotheek. De Katwijksche of de Rijnsburgsche of de Valkenburgsche. Of dat ze alvast in een mail aankondigen, dat kan dan weer wel digitaal, dat ze een gesprek met je gaan hebben, dat noemen ze ‘uitleg’. Daarvoor kunnen ze 6 euro in rekening brengen bij de zorgverzekering, dus uiteindelijk bij jouzelf. Want alles wordt doorberekend naar de klant. 

‘In rekening brengen’ kun je in dit geval beter ‘opstrijken’ noemen. Want we weten allemaal waarom dat uitleggesprek destijds in het leven is geroepen. Even goed nadenken! 

Voor wie het niet meer weet: omdat de apothekers door goedkopere medicijnen in inkomen achteruit zouden gaan. Geen douceurtjes meer kregen van de farmaciegiganten, geen flessen champagne, reisjes, enzovoorts enzovoorts. Maar die 6 euro die daarvoor in de plaats gekomen is, daar hoeven wij toch niet voor op te draaien, Daan. Dat is toch van de zotte. 

Als ik zo’n mail in m’n mailbox krijg, bel ik meteen op dat ze zo’n gesprek wel achterwege kunnen laten. Je krijgt dan wat gemopper aan de lijn, maar dan binden ze wel in. Soms komt het omdat je medicijnen langer dan een jaar geleden gehad hebt. Dat zeggen ze dan. Alsof je van medicijnen die je langer dan een jaar geleden gebruikt hebt niet meer weet hoe je ze gebruikt. Ze denken zeker dat ik dement ben.

Nou, ik hou het kort dit keer, want ik moet verder in dat boek over Sjaantje. Werkt verslavend, dat boek. 

Beter verslaafd aan een pil van een boek dan aan een pil van de apotheek, zullen we maar zeggen.


Groetjes!

Martin



Brand in spuiterij

Aan de Nijverheidstraat op industrieterrein ’t Heen is maandagmiddag brand ontstaan in een spuiterij.


De brandweer werd met diverse wagens gealarmeerd en is direct ter plaatse gegaan.

Volgens een woordvoerder van de brandweer is de locatie van de brand moeilijk bereikbaar. De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand.

Bij werkzaamheden is er brand ontstaan in kabels. Door eerste blussing van personeel is erger voorkomen. De brandweer heeft controles uitgevoerd om zeker te zijn dat er nergens meer smeulende resten aanwezig zijn.