Meedoen in de samenleving begint in je eigen buurt. | Foto: Oranje Fonds - Remko de Waal
Meedoen in de samenleving begint in je eigen buurt. | Foto: Oranje Fonds - Remko de Waal Foto: Oranje Fonds - Remko de Waal

Aanmelding Burendag 2022 van start

De inschrijving voor Burendag 2022 is gestart. Iedereen die zijn buren beter wil leren kennen kan vanaf nu een activiteit aanmelden op Burendag.nl 

Organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts zien dat er veel behoefte is aan verbinding tussen buurtgenoten na twee jaar van afstand houden. Met de 17e editie van Burendag willen ze die verbinding weer op duizenden plekken in het land faciliteren. 

Meedoen in de samenleving begint in je eigen buurt. Burendag is dan ook ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. 


Door op Burendag een activiteit te organiseren kunnen buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Het maakt het gemakkelijker om buurtgenoten te leren kennen die je normaal niet zo snel spreekt. Zo kan een burenbingo of een spelletjesmiddag veel meer betekenis hebben voor de buurt dan men misschien in eerste instantie zou denken. 


Financiële bijdrage

Buren kunnen via Burendag.nl een aanvraag bij het Oranje Fonds indienen voor een financiële bijdrage van maximaal 350 euro voor hun Burendagactiviteiten en een Burendagpakket. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de activiteit aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze zijn te vinden op Burendag.nl



Online workshop 

Gezond en gezellig aan tafel

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Katwijk organiseert binnenkort de online workshop Gezond en gezellig aan tafel voor ouders van kinderen tussen de 2 en 10 jaar. 


‘Ik lust dit niet.’ ‘Dit ga ik echt niet eten.’ Heb jij ook altijd strijd met je kind(eren) vanwege het eten? Kom dan naar de online workshop Gezond en gezellig aan tafel.


Tijdens de workshop wordt er informatie gegeven over gezond eten, bewegen en over de opvoeding van kinderen. Er wordt uitgelegd hoe het komt dat een kind (een periode) lastiger eet. Ouders krijgen tips hoe zij weer gezond en gezellig met hun kind(eren) aan tafel kunnen eten.

De online workshop Gezond en gezellig aan tafel is op woensdag 6 juli van 19.30 - 21.30 uur via Zoom. Kosten bedragen €5,- per deelname. Aanmelden en meer informatie via www.cjgcursus.nl



Rondvaart Sien naar Kagerplassen

Na twee inactieve jaren vanwege de corona- pandemie, mocht het bestuur van Sien (voorheen Philadelphia), afdeling Katwijk, weer wat gaan organiseren voor haar leden (mensen met een beperking).


Dat bleek met een mooie rondvaart over de Kagerplassen direct een schot in de roos. De leden met begeleiding en familie hadden er echt zin in.

De grote rondvaartboot van Rederij van Hulst lag op deze zonnige zaterdag al geheel klaar aan de kade van de Zijldijk te Leiderdorp voor de 75 gasten. De kapitein gooide de trossen los en navigeerde vervolgens de boot op weg naar de Kagerplassen.

Na de ontvangst met een kopje koffie en thee, was het fijn om elkaar, na een lange tijd te ontmoeten. Hier was duidelijk naar uitgekeken. De sfeer werd inmiddels ook nog verhoogd door twee accordeonisten met gezellige muziek.

Men genoot van elkaars aanwezigheid, lekker eten en drinken en natuurlijk ook van het zonnige weer op het water. Veel leden zochten dan ook de zon op in de buitenlucht van het bovendek.

Kortom, de tijd vloog om maar om 15.00 uur meerde de kapitein de boot toch weer af aan de kade en was het tijd om naar huis te gaan.

Er is volop genoten, er zijn veel positieve reacties. Het bestuur is tevreden en kijkt terug op een geslaagde dag. Wilt u lid of donateur worden van Sien? Meer info bij Jan van der Bent, tel. 071-4024189 of janvdbent51@gmail.com


De gasten genoten van een gezellige boottocht. | Foto: pr