Dertien leerlingen geslaagd

Nieuwe diploma-regen                bij muziekvereniging UNI

Het is inmiddels heel bekend in Katwijk e.o., dat Chr. Muziekvereniging UNI haar leerlin-gen een gedegen, landelijk erkende, muziekopleiding geeft door uitsluitend professionele docenten. Zo legden 13 leerlingen van UNI in de afgelopen weken met groot succes een bondsexamen af.


Deze nieuwe ‘diploma-regen’ begon op 11 juni met het D-examenconcert op altsaxofoon door Wessel Minnee in de Open Hof kerk in Katwijk aan den Rijn. Dit unieke praktijkexamen werd beoordeeld door de bekende saxofoniste Olga de Roos en docent Hans Jongkees onder het toeziend oog van de bondsgedelegeerde Wim van Dam.


In dit concert soleerde Wessel, met begeleiding van het Groot Harmonie Orkest van UNI onder leiding van Dominic Sierat. Wessel bracht met zijn altsax vijf gevarieerde stukken ten gehore, tot groot enthousiasme van het aanwezige publiek en door de examencommissie beoordeeld met een gemiddelde 8. 


Na afloop complimenteerde de examencommissie UNI met de goede voorbereidende repetities en de organisatie van dit bijzondere examenconcert. Daarna ontving Wessel uit handen van examinator Olga de Roos het begeerde bondsdiploma D, waarmee hij deze opleiding heeft afgerond.


Een week later, op zaterdag 18 juni, deden in Sassenheim weer andere UNI-leerlingen examen: voor bondsdiploma A: Adriette de Vreugd op hobo, Henriette Barnhoorn en Esther van der Bent op klarinet, voor bondsdiploma B: Eva de Mol op dwarsfluit, Elisabeth van Delft, Aria Kuijt en Tess Verburg op klarinet en Lucas Blok op trompet en voor Bondsdiploma C: Elise Slagtveld op dwarsfluit. 


Prachtige resultaten

Volgens de drie examinatoren voldeden alle examenkandidaten met prachtige resultaten aan de eisen voor het behalen van de verschillende diploma’s. 


Eerder behaalde Simone Volk, op altsax, het theoriediploma A en Rosalie Hoogendoorn en Elin de Zwart, op klarinet, het theoriediploma B. Zij leggen nog het praktijkexamen af.


In de UNI-zaal werden door voorzitter Henk Sierat de vijf muziekdocenten bedankt met alweer een schitterend resultaat met het opleiden van de leerlingen. Daarna vond de diploma-uitreiking plaats, waarna het ‘geslaagden’feest losbarstte. Het aantal gediplomeerde muzikanten bij UNI is inmiddels toegenomen tot meer dan 70 procent. 


Voor beginnende leerlingen (jeugd en volwassenen) begint de opleiding op blokfluit. Gevorderde muzikanten die zich verder willen bekwamen kunnen zich aanmelden voor het behalen van de bondsdiploma’s. Bij UNI is de opleiding betaalbaar voor elke beurs. Aanmelden kan via secretaris @uni-katwijk.nl



Vanaf vrijdag 24 juni t/m zaterdag 9 juli

Zomerverkoop in                 twee bibliotheken

Vlak voor de zomervakantie verkoopt Bibliotheek Katwijk de afgeschreven materialen. Vanaf vrijdag 24 juni tot en met zaterdag 9 juli kunnen bezoekers van de bibliotheek weer lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren. Van kinderboeken tot thrillers.

De verkoop wordt tijdens de openingsuren gehouden in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam in Katwijk aan Zee én in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan in de wijk Hoornes.  

Wie voor een zacht prijsje iets wil aanschaffen dat nooit meer ingeleverd hoeft te worden bij de bibliotheek, moet zeker even langskomen om iets uit te zoeken. Handig voor de vakantie! De prijzen zijn: €0,50 per afgeschreven boek of 3 exemplaren voor 1 euro.