Niek, Thom, Tim, Thomas, Louay, Jasmijn, Lieke, Eva, Cindy, Fleur en Heavenly met de beker. | Foto: pr
Niek, Thom, Tim, Thomas, Louay, Jasmijn, Lieke, Eva, Cindy, Fleur en Heavenly met de beker. | Foto: pr Foto: pr

Pieter Groen tweede bij NK Cricket voor scholen

Pieter Groen is tweede geworden bij het NK Cricket voor scholen met tweetalig onderwijs. Elf leerlingen uit klas twee deden mee aan dit toernooi, onder de bezielende leiding van (Engelstalige) docent en coach Bryant.


Cricket is in Nederland niet zo bekend, maar na voetbal wel de meest beoefende sport ter wereld. De Nationale finale Cricket Challenge 2021-2022, zoals het toernooi officieel heet, is georganiseerd door Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs. Onder het mom: internationalisering meer is dan alleen Engels spreken. 


Pieter Groen, onderdeel van het Andreas College in Katwijk, biedt tweetalig onderwijs voor mavo, havo en vwo. Niet alleen om leerlingen goed Engels te leren spreken, maar juist om hen meer van de wereld mee te geven. ‘Tenslotte is de wereld groter dan Katwijk’, zegt coach Bryant. Vanuit die missie is de school aangesloten bij Nuffic. Toen Bryant hoorde van de Cricket Challenge, was hij meteen enthousiast. 



Cricket gaat niet alleen om winnen

‘Cricket is een gentleman’s game, waarbij het niet alleen gaat om winnen, maar juist ook om hoe je je opstelt op het veld. Nuffic heeft hier goed op ingespeeld, want er werd ook een spirit of cricket award uitgereikt.’


Complimenten

Coach Bryant scoutte voor het toernooi elf leerlingen van Pieter Groen, waaronder Fleur en Heavenly. Zij reageerden in eerste instantie wat terughoudend op de uitnodiging, omdat ze de sport helemaal niet kenden. Maar het enthousiasme van coach Bryant trok ze toch over de streep. 


‘Het was zo gaaf om hun groei te zien’, vertelt de coach. ‘Cricket is een technische sport en alle elf leerlingen groeiden, tijdens het trainen en het toernooi, als speler. Ze kregen zelfs de complimenten van de Nederlandse Cricketbond.’ 


Supertrots

Na de overtuigende winst in de regionale finale op 25 mei speelde Pieter Groen op donderdag 9 juni de finale van de Cricket Challenge. Van hun tien (!) wedstrijden verloren ze alleen hun laatste, de finale. ‘Maar spelers van dat andere team zitten al op honkbal en hebben zelfs van tevoren nog een cricket-clinic gevolgd’, vertelt Heavenly. ‘Ik ben dus echt supertrots dat wij als team tweede zijn geworden, want we waren gewoon echt goed.’




Katviko Danci ontmoet en groet

Sinds januari 2022 danst Katviko Danci weer in de Kleine Joannes aan de Kerkstraat in Katwijk aan den Rijn.


En sinds de meivakantie, zoals ook voor de corona-periode, weer met de handen vast. Dit was voor iedereen een verademing: heerlijk samen dansen. Weer leuke nieuwe dansen leren. We waren er aan toe.


Nu gaan we even met vakantie en dansen we van 6 juli tot 31 augustus niet. Maar vanaf 31 augustus gaan we dan weer heerlijk van start. En heb jij zin om eens iets anders mee te maken? Andere mensen te ontmoeten? Nieuwe dingen te doen? Kom dan 14 september eens langs van 20.00 tot 22.00 uur.


Lekker bewegen op mooie en pakkende ‘anders-dan-anders’ muziek; da's goed voor je lijf èn je koppie! En natuurlijk tussendoor tijd voor een drankje en een babbeltje. Als extraatje: je slaapt gegarandeerd als een roos na zo'n avond.

Bekijk ondertussen even onze site. Daar staan leuke weetjes en een filmpje op www.katvikodanci.nl

Lekker bewegen bij Katviko Danci. | Foto: pr