Op de foto v.l.n.r.: Karin van Rooijen, Jannie van der Meij, Esther Luttik en Ali van Duijn. | Foto: pr
Op de foto v.l.n.r.: Karin van Rooijen, Jannie van der Meij, Esther Luttik en Ali van Duijn. | Foto: pr Foto: pr

In Zwembad Aquamar

44e Zwem4Daagse

Van maandag 27 juni tot en met donderdag 30 juni wordt voor de 44e keer de Katwijkse Zwem4Daagse georganiseerd in Zwembad Aquamar. 


Meedoen aan de Zwem4Daagse betekent vier dagen op rij, 500 meter zwemmen. Kinderen tot 12 jaar zwemmen 250 meter per dag. Deelnemers kunnen dagelijks tussen 18.30 en 20.30 uur hun meters komen zwemmen. 

Maak de zwem4daagse nog leuker door samen met je familie, klas, sportteam of vrienden en vriendinnen mee te doen. Op de laatste avond maken we er een klein zwemfeestje van en zal een DJ voor een feestelijk tintje zorgen. Deelnemers die vier dagen op rij gezwommen hebben, krijgen dan ook de felbegeerde medaille uitgereikt.


Meedoen aan de Zwem4Daagse kan alleen als je minimaal in het bezit bent van het A-diploma en de kosten bedragen €9,90 per persoon. Wil jij je inschrijven? Meer informatie op www.zwembadaquamar.nl



Zaterdag 25 juni

Repaircafé weer open

In het gebouw van de dagbesteding Gemiva in de Tulpenstraat in Rijnsburg is zaterdag 25 juni iedereen weer welkom in het Repaircafé. Deze ruimte kun je vinden in de Tulpenstraat 16-18 naast de Stella Fietsenwinkel. 


Het Repaircafé bestaat al op veel plekken in Nederland. Het doel is te kijken of spullen eerst nog gerepareerd kunnen worden in plaats van ze weg te gooien. Daarbij kun je denken aan je stofzuiger, koffiezetapparaat, stoel en dergelijke.

We vragen voor de reparatie een vrijwillige bijdrage in de kosten. Wel belangrijk om te weten: het Repaircafé is niet bedoeld als gratis reparatie-mogelijkheid. De fietsenmaker en de kledinghersteller moeten ook hun brood verdienen! Het idee is dat je er tijdens de reparatie bij blijft en er zelf ook wat van leert.


Vrijwilligers gezocht

Ook zijn we nog steeds op zoek naar gereedschap en vrijwilligers die op basis van hun technische achtergrond, op oproepbasis willen repareren. 

Voor meer informatie mail naar Repaircaferijnsburg@gmail.com of bel met Wilco Korts 06-30787182.

In juli en augustus is er geen Repaircafé vanwege de zomervakantie. Zaterdag 27 augustus is het Repaircafé weer open.



Ali, Jannie en Karin

Drie medewerkers Bambino met pensioen

Met een stretched limo werden Ali van Duijn, Jannie van der Meij en Karin van Rooijen opgehaald. Tegenover de Oude Kerk in Katwijk aan Zee werden zij met applaus ontvangen door collega’s en familie.


Zij nemen na meer dan meer dan 30 jaar afscheid van hun peuters om te gaan genieten van hun pensioen. Ze startten als vrijwilligers bij de peuterspeelzalen van eerst onder de vlag van PCPK en sinds 2019 onderdeel van Bambino Christelijke Kindercentra.


Karin was al enige tijd gestopt met werken, Ali en Jannie werken nog tot de zomervakantie. Esther Luttik, directeur-bestuurder van Bambino, bedankt het drietal van hun inzet. ‘Heel erg bedankt voor jullie liefde, geduld en inzet voor de peuters die bij jullie kwamen. Wij wensen jullie heel veel gezondheid, mooie momenten met jullie geliefden, veel plezier en vrede toe.’


Heel veel peuters zijn in de loop der jaren bij een van hen op de groep geweest. Het zijn er zeker vele honderden. Voor een groot deel van deze periode werkten ze bij Pinkeltje, de groep die is gehuisvest bij de Christelijke Opleidingsschool. 


Ali en Jannie werken nu nog in het lokaal, waar zij al als kleuter kwamen. Ook hebben alledrie met enige regelmaat de peuters op de groep gehad die de kinderen zijn van inmiddels volwassen geworden oud-peuters die een generatie eerder bij hen als peuter kwamen. Kortom, drie bijzondere medewerkers gaan van hun verdiende pensioen genieten.