De organisatoren met in het midden commissaris Dirk de Jong. | Foto: pr
De organisatoren met in het midden commissaris Dirk de Jong. | Foto: pr Foto: pr

Ruim honderd ondernemers steunen Katwijksche Haringparty

De Oranjevereniging Katwijk aan Zee (OVKZ) is het afgelopen jaar niet alleen druk geweest met de organisatie van de ruim 40 activiteiten op en rond Koningsdag. Ook de Katwijksche Haringparty vergde als nieuwe activiteit de laatste maanden veel aandacht. 


‘Het idee om een haringparty te organiseren is vorig jaar ontstaan. De visserij, vis en in het bijzonder haring, horen bij Katwijk. Het bedrijfsleven hieromheen heeft in de loop der tijd het dorp en onze vereniging veel gebracht. Dat er in ons dorp geen echte haringparty (meer) wordt georganiseerd, heeft tot dit nieuwe initiatief geleid. Uiteraard doen wij dit ook om ons prachtige dorp te promoten’, aldus voorzitter Harry Minnee van de OVKZ in een persbericht.

Eén van de hoofdsponsors is Haringhandel Hoek. Haring van excellente kwaliteit is de basis voor een geslaagd evenement als dit, zegt directeur Leo Hoek.


Maar ook voor een aantal andere zaken hebben wij gezorgd. Voor het evenement wordt het Andreashofje bij de Oude Kerk, een iconische locatie in het zeedorp, sfeervol ingericht. De stichting Huis van Oranje doet hiervoor de facilitaire voorbereidingen in nauw overleg met de Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee, die ook de bediening vanuit het Kerkhaventje verzorgd.

Het Genootschap Oud Katwijk is met een aantal leden van de klederdrachtgroep aanwezig om assistentie te verlenen. Ook is er steun van het Meerburgfonds en het Spaarbankfonds Katwijk.

Het belooft een mooie 1e editie te worden, zegt Dirk de Jong, die als commissaris voor leden- en sponsorwerving aan de OVKZ is verbonden. ‘Ik merk dat lokale ondernemers enthousiast zijn over het nieuwe initiatief.’


‘Speciaal voor de haringparty hebben zich ook na Koningsdag nog veel sponsors ingeschreven. In korte tijd zitten we nu op ruim 125 bedrijven, die de haringparty steunen!'


Vandaag

De Haringparty is vandaag (23 juni) van 16.30 tot 19.30 uur voor sponsoren en genodigden.