Wethouder Mostert krijgt tijdens de openingshandeling een kilo koffiebonen over zich heen. | Foto: pr
Wethouder Mostert krijgt tijdens de openingshandeling een kilo koffiebonen over zich heen. | Foto: pr Foto: PR

Gerard Mostert krijgt koffiedouche

Meer dan honderd aanwezigen waren afgelopen zaterdag getuige hoe wethouder Gerard Mostert een ware koffiedouche over zich heen kreeg. 


Mostert prikte met een gebaksvorkje een ballon kapot met ruim een kilo koffiebonen erin. Daarmee was buurtkoffiehuis De Blije Boon in de Hoornes op een ludieke manier officieel geopend. Hiermee was de opening officieel een feit. Wethouder Gerard Mostert is betrokken is bij het project Hoornes samen in Beweging.


Mostert: ‘We kunnen als gemeente allemaal mooie plannen hebben, maar dat kan alleen dankzij de partners die daarin een rol willen spelen. We willen deze wijk klaarmaken voor de toekomst. Geweldig dat de Baptistengemeente met Tripodia dit initiatief is gestart. We hebben dit soort plekken nodig in deze wijk, waar mensen welkom zijn, een luisterend oor vinden en je krijgt dan ook nog eens fantastische koffie. Ik hoop dat dit echt tot dienst mag zijn voor de bloei van deze wijk.’


Sinds kort is er ook een terrasvergunning en weten meer mensen de weg naar het buurtkoffiehuis te vinden. 

Momenteel is De Blije Boon geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend. Meer informatie is er te vinden op hun facebookpagina en binnenkort op de website deblijeboon.nl



Dorpsweide en ’t Duyfrak worden verbonden door een fietspad

Het fietspad langs de Oude Rijn in Valkenburg kent nog één ontbrekende schakel, het stuk tussen de Waterlelie en de Dorpsweide, ter hoogte van het Botenpad. 


Met de aanleg van dit fietspad is het centrum dadelijk verbonden met woonwijk 't Duyfrak. 

Over de grond is inmiddels overeenstemming met de eigenaren. Op de omgevingsvergunning zijn geen bezwaren ingediend. Niets staat de aanleg van het fietspad meer in de weg.


Schoolgaande kinderen

Wethouder Adger van Helden: ‘Een goede fietsverbinding van het dorp naar 't Duyfrak is al lang een wens van de gemeente en bewoners. Zeker voor de schoolgaande kinderen ontstaat er zo een veiligere fietsroute. Ik ben blij dat we waarschijnlijk dit jaar nog kunnen beginnen met het fietspad.'


De grond waarop dit laatste stuk fietspad moet komen is privé eigendom. Met de eigenaren moest de gemeente tot overeenstemming komen over de grond. Dit is gelukt. Op de omgevingsvergunning zijn geen bezwaren gekomen, zodat de aanleg kan starten.

Met aanwonenden spreekt de gemeente binnenkort over de details van het fietspad.


Naar verwachting kan dan dit jaar gestart worden met de werkzaamheden. Dit is afhankelijk van het vinden van een aannemer voor het fietspad.

Er komt een fietspad tussen het Duyfrak en de Dorpsweide. | Foto: pr