Een werk van cursist Els van der Leeuw. | Foto: pr
Een werk van cursist Els van der Leeuw. | Foto: pr Foto: pr

Speel de hoofdrol in jouw eigen stripverhaal

Kinderworkshop Green Screen

Hoe leuk is het om de hoofdrol te spelen in jouw eigen stripverhaal! Op dinsdagmiddag 7 juni kan dat in de Makersplaets van de bibliotheek tijdens de workshop Green Screen. Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen zich helemaal uitleven en zelf bepalen hoe hun stripverhaal eruit ziet en welke rol ze daarin willen spelen… Alles kan!

Altijd al eens de hoofdrol in een stripverhaal willen spelen? In deze superleuke workshop leren kinderen zelf een stripverhaal te verzinnen en te tekenen. 



Hoofdrol

Met behulp van een green screen kunnen ze zelf in hun eigen stripverhaal komen te staan en daarin uiteraard de hoofdrol spelen.


Meedoen?

De workshop is op dinsdag 7 juni van 15.30 tot 16.45 uur. Meld je snel aan! Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Deelname kost 3 euro. 

Kaarten zijn te koop via Activiteiten op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.




Vanaf 20 mei in Hoofdbibliotheek 

K&O-cursisten exposeren 

‘Betoverend licht en meer…’ is de titel van de expositie die vanaf 20 mei te bezichtigen is in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam in Katwijk aan Zee. 


Cursisten van de Volksuniversiteit Katwijk (K&O) tonen hun werk aan het publiek tijdens de openingsuren van de bibliotheek. 


Op 20 mei is tussen 16.00 en 17.00 uur de opening van de expositie in de bieb waarvoor iedereen is uitgenodigd.


Het thema van de expositie is ‘Betoverend licht en meer…’ Een vosje tegen een nachtelijke hemel vol sneeuwvlokken, kamperen in het donker, een stilleven in ochtendgloed of betoverende portretten. 


Cursisten van K&O richtten zich bij het maken van de werken op de invloed van licht en zijn wonderlijke effecten. 


‘Er zijn prachtige werken gemaakt', vertelt docente Corina Zuiderduin. ‘Voor veel deelnemers was tekenen iets nieuws. Een aantal andere cursisten tekent al langer. Maar ik ben steeds weer verrast wat voor moois naar voren komt.'


De verrassende resultaten van de inspanningen van de cursisten zijn in de bibliotheek aan de Schelpendam te bekijken van 20 mei t/m 1 augustus.


Kinderen kunnen in de Makersplaets spelen kennismaken met Green Screen. | Foto: pr