Maandag nieuwe wethouders

Akkoord over nieuwe coalitie 

DURF, SGP en ChristenUnie hebben een akkoord bereikt over het coalitieakkoord en de vorming van het college. Dat melden de partijen in een ‘coalitie-update’.


‘De afgelopen weken is intensief gesproken over de inhoud en uitdagingen voor Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg’, staat in dat bericht.

De nieuwe coalitie realiseert zich dat de uitdagingen groot zijn en oplossingen niet altijd makkelijk. Er zullen prioriteiten moeten worden gesteld en keuzes worden gemaakt. Maandag 23 mei willen de coalitiepartijen het akkoord presenteren en de vier beoogde wethouders voorstellen.


‘Als formateur ben ik trots op het bereikte coalitieakkoord. Alle partijen aan tafel hebben zich opbouwend opgesteld om er samen uit te komen’, meldt Sonny Spek, fractievoorzitter van DURF en formateur. 

‘Daarnaast wil ik de ambtelijke ondersteuning en gespreksleider bedanken voor de inzet van de afgelopen weken. De grote uitdagingen voor de komende jaren vragen om een doordacht verhaal, maar tegelijkertijd realiseren wij ons dat de onzekerheid voor de komende jaren zal blijven. De samenwerking tussen coalitie en oppositie, gemeenteraad en college en bestuur en samenleving moet de komende jaren dan ook in een open houding gebeuren om met breed draagvlak de noodzakelijke keuzes te kunnen maken.'