Afbeelding
Foto: pr

In 't Kwadrant in Katwijk

Mobiel vaccinatieteam morgen voor het laatst 

Het mobiele vaccinatieteam van de GGD bezoekt de pop-up locaties in de regio nog een aantal weken. Rond half juni gaat de GGD stoppen met de mobiele teams. De aantallen bezoekers lopen langzaam terug. Sommige pop-ups sluiten na een lange succesvolle periode.


Zo komt het team op vrijdag 20 mei voor het laatst in ’t Kwadrant in Katwijk. Daar zijn vanaf week 6 tot en met week 19 maar liefst 1357 mensen een prik tegen corona komen halen. Dat waren met name herhaalprikken en ook nog eerste boosterprikken. De gemiddelde leeftijd was 64,9 jaar en 92% van de mensen kwamen uit Katwijk.

Een andere goedbezochte pop-up locatie is het gemeentehuis in Lisse. Daar blijft het GGD-team nog wat langer; tot en met zaterdag 4 juni. Vorige week zette het team op deze locatie maar liefst 214 prikken. Sinds week 9 heeft het team bijna 2200 mensen ontvangen. De gemiddelde leeftijd lag rond 67,1 jaar. De inwoners kwamen met name uit Lisse (56,1%) maar ook uit o.a. Hillegom (14,4%), Teylingen (12,4%), Haarlemmermeer (7,3%) en Noordwijk (6,0%).



Botsing tussen pakket- en maaltijdbezorger 

Een pakketbezorger en een maaltijdbezorger hadden afgelopen zondag rond 18.50 uur een onverwachte ontmoeting. De twee, beiden in een auto, botsten op elkaar op een kruising van de Oegstgeesterweg in Rijnsburg.


De pakketbezorger is na de botsing doorgereden om zijn pakket verder te kunnen bezorgen. De maaltijdbezorger is in een ambulance onderzocht op letsel, maar hoefde niet mee naar ziekenhuis.
De politie weet wie de pakketbezorger is en stelt een onderzoek in.



Unieke Katwijksche Haringparty in Andreashofje

Op donderdag 23 juni houdt de Oranjevereniging Katwijk aan Zee (OVKZ) van 16.30 tot 19.30 uur in het Andreashofje bij de Oude Kerk in Katwijk aan Zee een haringparty voor haar sponsoren en genodigden. Ook wordt door loting een nog nader te bepalen aantal trouwe leden uitgenodigd voor dit unieke evenement. 


‘We hebben een heel succesvolle viering van Koningsdag achter de rug en wij willen met dit evenement onze sponsoren de gelegenheid geven om elkaar te ontmoeten ter gelegenheid van de komst van de nieuwe haring’, zegt voorzitter Harry Minnee. Er is uiteraard ook gezellige achtergrondmuziek en voor een drankje en ander hapje wordt gezorgd.


Iconische locatie

Het idee om een haringparty te organiseren is vorig jaar ontstaan. De visserij, vis en in het bijzonder haring, horen bij Katwijk. 

Het bedrijfsleven hieromheen heeft in de loop der tijd het dorp en onze vereniging veel gebracht. Dat er geen echte haringparty (meer) wordt georganiseerd, heeft de OVKZ aan het denken gezet. ‘Wij organiseren het evenement in het Andreashofje bij de Oude Kerk, een iconische locatie in het zeedorp. En natuurlijk doen wij dit ook om ons prachtige dorp te promoten’.


De Katwijkse groothandelsbedrijven zijn enthousiast over ons initiatief. Ter gelegenheid van de eerste editie steunen het Meerburgfonds en het Spaarbankfonds Katwijk de OVKZ. 


Organisatorisch is een samenwerking aangegaan met de Hervormde gemeente van Katwijk aan Zee en de klederdrachtgroep van het Genootschap Oud Katwijk. Wij zijn heel blij met deze samenwerking.


Bedrijven die de meerwaarde van de uitbundige viering van Koningsdag in Katwijk aan Zee hebben ervaren of onderkennen en nog geen sponsor zijn van de OVKZ, worden uitgenodigd dit alsnog te worden. 

Voor een sponsorbedrag van 250 euro of meer, krijgen zij ook een exclusieve uitnodiging voor twee personen. Ook nieuwe leden maken kans om bij dit unieke evenement aanwezig te zijn. 

Dus geef je via https://www.ovkatwijkaanzee.nl/ op als sponsor of lid van de OVKZ.