Tekenen is een welkome afwisseling.  | Foto: pr
Tekenen is een welkome afwisseling. | Foto: pr Foto: pr

Examen-Concert UNI Katwijk in de Open Hof

Iedereen die graag een muziekinstrument wil (leren) spelen in een orkest, is bij Chr. Muziekvereniging UNI aan het goede adres. UNI Katwijk biedt een professionele opleiding met enthousiaste docenten op allerlei soorten blaas- en slagwerkinstrumenten. 


Naarmate de opleiding vordert, stromen de leerlingen door in de verschillende orkesten. Daarvoor behalen zij de bijbehorende bondsdiploma’s. Op die manier heeft altsaxofonist Wessel Minnee inmiddels het niveau voor het hoogste diploma van deze opleiding bereikt. Op zaterdag 11 juni zal hij het laatste examen afleggen door middel van een openbaar concert in de Open Hof te Katwijk aan den Rijn. 

Het concert, een unicum in Katwijk, wordt beoordeeld door een bondsexaminator en een vertegenwoordiger van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). Het Groot Harmonie Orkest van UNI Katwijk verzorgt de muzikale begeleiding bij dit examen. 

U bent van harte uitgenodigd om dit UNI-eke concert bij te wonen en te genieten van een gevarieerd programma van deze solist en dit mooie orkest onder leiding van Dominic Sierat. 

Het concert begint om 16.00 uur. Na afloop, rond 17.00 uur, is er de gelegenheid om een gezellig drankje te doen in de foyer van deze kerk. 

Tickets voor 5 euro per persoon zijn verkrijgbaar via pr@uni-katwijk.nl



Oekraïense kinderen tekenen in DUNAatelier

Zeven Oekraïense kinderen uit het Heerenhuys in Katwijk Binnen zijn een ochtend te gast geweest in het DUNAatelier om daar onder leiding van één van de huidige Oekraïense exposanten, Yana Ivannokova te tekenen. 


Dit in samenwerking met het Welzijnskwartier. Joke Bontenbal, die ook regelmatig kinderen les geeft, was ter ondersteuning aanwezig vanuit de Stichting Kunstvereeniging Katwijk.


Er volgen nog twee ochtenden voor Oekraïense kinderen. Ze gaan nog niet naar school, dus dit is een welkome afwisseling. 

De tweede keer komt een andere Oekraïense kunstenaar, Juliia Orlova, hen met Joke Bontenbal begeleiden. 

Tot en met 22 mei

De tentoonstelling van de Oekraïense kunstenaars in het souterrain van het DUNAatelier is nog te zien tot en met 22 mei. 


De opbrengsten van een verkocht schilderij gaan voor de helft naar giro 555. U steunt daarmee een goed doel, maar een bijdrage in de speciaal daarvoor aanwezige pot is ook zeer welkom.

Tot dezelfde datum is op de begane grond de tentoonstelling van schilderijen te zien van het huidige of vroegere atelier van leden van de Katwijkerkring. 

De tentoonstellingen zijn gratis toegankelijk en te bezoeken van vrijdag t/m zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. 

Adres: Duinplein Boulevard Zeezijde 31, 2225 BB Katwijk

Zie ook: www.schilderenaanzee.nl

Wessel Minnee. | Foto: pr