Naast creatieve bezigheden zijn er ook sportieve activiteiten bij De Burgt. | Foto: pr
Naast creatieve bezigheden zijn er ook sportieve activiteiten bij De Burgt. | Foto: pr Foto: pr

In Bibliotheek Hoornes

Gratis energiespreekuur

Wie tips en advies wil over het besparen van energie, kan vanaf 19 mei elke dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.30 uur naar het energiespreekuur komen in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Iedereen is welkom en kan voor hulp bij energiebesparing gratis terecht bij een ‘energiecoach’. 


De Energieambassadeurs van ‘Katwijk Energie Neutraal’ is een groep enthousiaste vrijwilligers die inwoners in de gemeente Katwijk helpen bij het besparen van energie. 

De Energieambassadeurs weten veel over de technische onderdelen van energiebesparing in huis en hebben vaak zelf ervaring opgedaan met het verduurzamen van hun eigen woning. Ook zijn een aantal energieambassadeurs opgeleid als ‘energiecoach’.

De Energieambassadeurs geven informatie over duurzame maatregelen zoals isolatie en zonnepanelen, maar helpen inwoners ook op weg om die maatregelen in huis en om het huis toe te passen. 


Energieambassadeurs kunnen samen met u uw woning doorlopen, om te kijken waar bespaard of verbeterd kan worden. Ook leggen ze uit hoe het met de kosten en eventuele subsidies zit.



Bewegen of creatief bezig zijn in De Burgt

Wijkteam Rijnsburg van Welzijnskwartier houdt om de week op woensdag van 10.00 tot 11.30 uur een tweede koffie-inloop in de Burgt in Rijnsburg. Doet u gezellig een keer mee?


Tijdens deze inloop kan je deelnemen aan een sportieve buiten activiteit of aan een creatieve binnen activiteit. Welzijnskwartier organiseert dit iedere twee weken in de oneven weken. De creatieve activiteit staat onder leiding van Ria Verhoork. Denk aan bloemschikken of werken met klei of papier. De beweegactiviteit, waaraan uiteraard iedereen kan meedoen, staat onder leiding van Jeffrey Drost onze beweegmakelaar.

Kosten voor de creatieve activiteit zijn 5,00 euro. De beweegactiviteit is gratis, alleen de koffie is dan voor eigen rekening. Ook mannen zijn welkom om zich aan te sluiten bij deze ochtend voor een spelmoment of gewoon voor een gezellig praatje over de huidige actualiteiten.

Elke laatste woensdag van de maand wordt om 14.00 uur een gezellige bingo gedraaid. De kosten zijn 5,00 euro. Daarvoor krijgt men een bingoplankje en een kopje koffie of thee. In de even weken is er een Eettafel-lunch van 11.00 tot 12.30 uur. Meeëten kost 5,00 euro incl. consumptie. Voor alle activiteiten graag aanmelden, uiterlijk 2 dagen van tevoren, op tel. 071-4033323 of via www.doemeeinkatwijk.nl