Leendert en Bregje overhandigen de cheque aan Koos van Rijn. | Foto: pr
Leendert en Bregje overhandigen de cheque aan Koos van Rijn. | Foto: pr Foto: pr

Sponsorloop levert 8 mille op voor Katwijkse ziekte

Bregje van Schie organiseerde 14 mei met haar drie broers en een aantal vrienden de sponsorloop ‘5 x Tien’ ter nagedachtenis aan haar moeder Tineke de Jong. Tineke is vorig jaar mei overleden aan de gevolgen van de Katwijkse ziekte. 


De deelnemers konden kiezen uit een route van 50, 25 en 10 kilometer. Er hebben ongeveer 75 familieleden en vrienden aan de loop meegedaan. Ze haalden 8.000 euro op.


Tineke was zeer geliefd bij de vriendengroep: iedereen was altijd van harte welkom bij haar thuis. Daarom was het niet moeilijk om de vrienden te mobiliseren. 

Koos van Rijn, penningmeester van de vereniging HCHWA-D nam met veel plezier de cheque in ontvangst. Hij benadrukte nog maar eens dat de vereniging geheel uit vrijwilligers bestaat en dat álle donaties gebruikt worden om een medicijn te vinden tegen de Katwijkse ziekte. Maar ook om degenen die gendrager zijn, of weten dat het in de familie voorkomt te steunen. Dat gebeurt tijdens de thema-avonden die regelmatig in De Roskam worden gehouden. 


Deze sponsorloop is een groot succes geworden. De vereniging HCHWA-D hoopt daarom dat deze actie een jaarlijks vervolg gaat krijgen. Hoe meer mensen weten wat de Katwijkse ziekte is, en alle fabels erover uit de lucht helpen, hoe beter. 


De vereniging heeft inmiddels ook jonge mensen in het bestuur. Dat betekent een extra duwtje in de rug voor jongeren die ergens wel gehoord hebben wat de ziekte betekent, maar nu het fijne ervan willen weten. 


Kijk verder op https://www.hchwa-d.nl/nl/over-hchwa-d of bezoek de Facebookpagina. Een mooie impressie van de sponsorloop staat op de Facebookpagina van 5xTien (sponsorloop Katwijkse ziekte).




Halve finale Streetwise Cup in Katwijk

Op maandag 6 juni (2e pinksterdag) is de halve finale van de Streetwise Cup in Katwijk. Welzijnskwartier en onze Cruijff Heroes nemen de organisatie van dit 5-tegen-5 voetbaltoernooi op zich. Teams uit heel Nederland komen deze dag naar het Cruijff Court in de Molenwijk voor een felbegeerde finaleplaats.

Vrijdag 6 mei was de voorronde voor Katwijk. Op deze stralende dag streden 27 teams van 5 spelers om 4 halve finale tickets. Normaliter moet je eerst de kwartfinale door komen om naar de halve finale te komen, maar omdat Katwijk de halve finale organiseert wordt deze kwartfinale overgeslagen. 4 Katwijkse teams zijn door, in 4 verschillende categorieën: Jongens 10-12 jaar, meisjes 10-12 jaar, jongens 13-15 jaar, meisjes 13-15 jaar.


Cruijff Heroes

Cruijff Coaches Joost en Pascal (Welzijnskwartier) organiseren beide toernooien samen met 7 jongeren uit Katwijk. Deze jongeren hebben wij benaderd tijdens de ‘normale’ voetbaltoernooien. In het voortraject zijn wij bij elkaar gekomen om alles voor te bereiden wat nodig was. Hier horen verschillende dingen bij zoals het draaiboek, sponsoring, flyers maken, competitieschema’s, materialen reservering, het informeren van buurtbewoners, het regelen van teams, site events etc. etc. Tijdens de voorronde en de halve finale zijn deze Heroes scheidsrechters en letten de Heroes ook op fairplay en regels. Kortom: Een leerproces voor de jongeren die ze nog lang zal bij blijven.


Halve finale

Tijdens de halve finale is er ook van alles te doen voor toeschouwers. 

De exacte tijden van welke teams er wanneer spelen weten wij nog niet, aangezien de kwartfinales nog niet zijn gespeeld, maar de hele dag wordt er dus gevoetbald op 6 juni.


Streetwise Cup 2023

Voor volgend jaar zijn wij op zoek naar een nieuwe groep jongeren, die samen met ons het toernooi wil organiseren. 


Heb jij interesse? 

Mail dan naar 

sport@welzijnskwartier.nl

Het organiserende team van de Streetwise Cup. | Foto: pr