Opschepper

Ik beken, ik ben een opschepper, want dat moet je wel een beetje zijn als je het jaren volhoudt om een column te schrijven, dat houdt toch een beetje ijdelheid en geldingsdrang in.


Het verschil met vroeger is dat ik het nu in de gaten heb en probeer me te matigen, maar dat lukt niet altijd, zeker niet als je als vrijwilliger van de Oranjevereniging Katwijk aan Zee een zeer succesvolle week rondom Koningsdag achter de rug hebt en bent bedolven onder de complimenten.


Omdat we het een beetje waren afgeleerd vanwege COVID 19, we hebben 2020 en 2021 overgeslagen, wat betekent dat we Koningsdag 3 jaar geleden voor het laatst hebben georganiseerd en bovendien pas minder dan 6 weken voor Koningsdag konden beginnen in verband met tot die tijd nog geldende COVID-maatregelen. 


Ik wil vanaf deze plek iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan dit volksfeest zonder weerga.


De sponsors, in geld en in nature, zijn natuurlijk enorm belangrijk en ze worden ook door ons in het zonnetje gezet in onze feestgids.


Daarom is het vervelend als een belangrijke sponsor door een misverstand niet de positieve aandacht krijgt die hij verdient. Daarom wil ik hier Ouwehand Bouw even noemen die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het Huis Van Oranje.


Ik wil nog een bedrijf noemen, redder in nood. Toen op Koningsdag bleek, dat een afvalcontainer niet besteld was, belde ik de firma Schaddé van Dooren. Laurens stond al in zijn goeie goed om naar de Aubade te gaan, maar was toch zo goed om ons uit de brand te helpen.


Daar word ik nou gelukkig van.



Johan Hamert