In de Grote of Laurentiuskerk in Rijnsburg is komende zondag een stillevenviering. | Foto: Wikimedia Commons
In de Grote of Laurentiuskerk in Rijnsburg is komende zondag een stillevenviering. | Foto: Wikimedia Commons Foto:

Waardevol of waardeloos?

Taxatiedag in                Dorcas Winkel Katwijk

Wat zou dat schilderij van oma waard zijn? Levert dat oude beeldje misschien nog iets op of kan het weg? Heeft u ook zo’n voorwerp waarvan u twijfelt of het nou waardevol of waardeloos is? Kom dan donderdag 19 mei 2022 naar de Dorcas Taxatiedag in Katwijk.


Een erkende taxateur van veilinghuis Onder de boompjes uit Leiden beoordeelt tussen 10.00 en 16.00 uur alle meegebrachte voorwerpen. Allerlei soorten objecten zijn welkom. 

Denk bijvoorbeeld aan een schilderij, vaasje, beeld, boek of servies. Na een grondige bestudering van het artikel laat de taxateur weten wat de waarde is.

Doneren 

Het voorwerp kan daarna weer worden meegenomen naar huis, maar het mag ook gedoneerd worden. Dorcas laat het dan veilen om een zo hoog mogelijke prijs voor het voorwerp te krijgen. De opbrengst is bestemd voor het werk van de hulp- en ontwikkelingsorganisatie in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Uiteraard is het ook mogelijk om een deel van de opbrengst te doneren.


Meer informatie

De Dorcas Taxatiedag wordt gehouden in de Dorcas-winkel aan de Sandtlaan 36 Hal C10 in Katwijk. Deelname aan de taxatie kost 2,50 euro per voorwerp met een maximum van 10 euro. Opgave is niet nodig. Meer informatie is te vinden op www.dorcas.nl/winkels/katwijk.



Stillevenviering in Laurentiuskerk

In de Grote of Laurentiuskerk aan het Burg. Koomansplein in Rijnsburg vindt op zondag 15 mei om 17.00 uur weer een stillevenviering plaats


Deze viering, die gekenmerkt wordt door veel ruimte voor muziek, stilte en gebed, heeft als thema ‘Ik ben de Opstanding en het Leven'. Voorganger in deze dienst is ds. A. Vroomans.
De muzikale medewerking wordt verleend door zangers van Tehilla, dwarsfluitist Martine van Dijk en op piano Anja van der Ploeg.

Tijdens de dienst is er gelegenheid om een kaars voor iemand aan te steken. Wie niet in de gelegenheid is om dit te doen, maar wel graag een kaars voor iemand aan wil laten steken, kan contact opnemen met Maaike Kort, tel. 06-42994843 of maaikekort@hotmail.nl Dit onder vermelding van de tekst die bij het onsteken van het licht uitgesproken mag worden. Een briefje in de bus van Moleneind 25 mag ook.