Webinar Vrouw en Overgang

Opvliegers, slecht slapen, gewrichts- en spierpijn, stemmingswisselingen. Dit zijn slechts enkele klachten waarin veel vrouwen zich zullen herkennen. 


Daarom organiseert Marente een themabijeenkomst Vrouw & Overgang. De overgangsconsulente geeft informatie over klachten en veranderingen die vrouwen kunnen verwachten tijdens de overgang. Ook legt zij uit dat overgang ook mooie kanten heeft. 


De meeste van bovengenoemde klachten worden veroorzaakt door een schommelende hormoonhuishouding en komen vaak voor bij vrouwen in de overgang.


Tijdens de themabijeenkomst krijgt u inzicht in de verschillende stadia van de overgang. De overgangsconsulente geeft u informatie over de klachten en de veranderingen die er kunnen optreden in deze periode. Denk hierbij aan de bekende opvliegers maar ook bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, osteoporose en verandering van huid en haar. Maar u ontdekt ook dat de overgang ook een mooie kant heeft. Er is uiteraard voldoende tijd om vragen te stellen en ervaringen te delen. 


Inschrijving en informatie

De themabijeenkomst wordt georganiseerd op woensdag 15 juni van 19.30 tot 21.00 uur. Voor medewerkers van Marente zijn er geen kosten aan verbonden. Leden betalen 7,50 euro en niet-leden betalen 15 euro. Informatie of aanmelden kan tijdens kantooruren bij de afdeling Ledenservice van Marente via 071 409 32 23. Aanmelden kan ook heel eenvoudig via www.marente.nl/cursussen


Online lezing zelfvertrouwen bij jeugd

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Rijnsburg organiseert een online lezing ‘Zelfvertrouwen en sociale vaardigheden bij kinderen stimuleren’ voor ouders van kinderen van 3 tot 12 jaar.


Het is fijn als je kind zelfvertrouwen heeft, het goed doet op school en goed met anderen kan omgaan. Hiervoor hebben ze bepaalde basisvaardigheden nodig.


Vragen die we bespreken zijn onder andere: Hoe leer je je kind respectvol om te gaan en rekening te houden met anderen, hoe zorg je dat je kind een positief zelfbeeld ontwikkelt, hoe stimuleer je bij je kind sociale en communicatieve vaardigheden en hoe kun je je kind leren om problemen zelfstandig op te lossen?


Tijdens de lezing krijg je tips waarmee je je kind kunt helpen bij het ontwikkelen van die vaardigheden. Er wordt gebruik gemaakt van de methode ‘Triple P’ (Positief Pedagogisch Programma), die al jarenlang haar effectiviteit bewijst en vele families heeft geholpen.


De online lezing vindt plaats op dinsdag 17 mei 2022 van 19.30 - 21.30 via het programma Zoom. Deelname bedraagt 5 euro per persoon (Ouderparen 10% korting). Aanmelden: www.cjgcursus.nl