Onderzoek van chemische reacties in de workshop Mad Science. | Foto: pr
Onderzoek van chemische reacties in de workshop Mad Science. | Foto: pr Foto: Fuse

Mad Science in Makersplaets bibliotheek

Workshop ‘Van molecuul tot muffin’

Nieuwsgierige en leergierige kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar kunnen woensdag 26 januari van 15.00 tot 16.00 uur in actie komen als scheikundige in de dop. In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat dan een workshop van Mad Science op het programma over chemische reacties: van molecuul tot muffin.


Alles om ons heen is opgebouwd uit atomen en moleculen. Atomen zijn piepkleine bolletjes waaruit eigenlijk alles bestaat, en dan bedoelen we ook echt ALLES! Zelfs dingen die je niet kan zien, maar alleen kan voelen, zoals lucht. Een groep atomen bij elkaar noemen we een molecuul. Deze workshop van Mad Sciencein de bibliotheek zit vol met experimenten zoals modelmoleculen bouwen, het formaat van een atoom ontdekken, chemische reacties veroorzaken en een chemische muffin ‘bakken’. Kortom, we gaan aan de slag als scheikundigen in de dop. Mad Science is een organisatie die kinderen wil inspireren de wereld te ontdekken met wetenschap en techniek. De ietwat gekke professoren weten altijd te verbazen met hun proeven en experimenten.

Meedoen

Wie ook de scheikundejas wil aantrekken, is welkom op woensdag 26 januari van 15.00 tot 16.00 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Er kunnen 20 kinderen meedoen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Deelname: 6,- euro per persoon. 

Kaarten zijn te koop via Activiteiten op www.bibliotheekkatwijk.n; én in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. 


De bibliotheek volgt de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.



Zwembad Aquamar weer ‘regulier’ open

Zwembad Aquamar is weer toegankelijk voor banen zwemmen, recreatief zwemmen, groepslessen en zwemlessen.

Het is weer mogelijk om banen te zwemmen volgens het reguliere openstellingsrooster. Vooraf reserveren is voor banen zwemmen niet nodig.
Om drukte te voorkomen, is de openstelling voor recreatief zwemmen verdeeld in tijdvakken. Per tijdvak geldt een maximum aantal bezoekers. Om zeker te zijn van een plekje kan je maximaal 2 dagen van tevoren reserveren via de online webshop van het zwembad.
Ook alle groepslessen worden weer georganiseerd volgens het reguliere openstellingsrooster. Vooraf reserveren is niet nodig. De lessen zijn volgens het reguliere lesrooster en met de normale lesduur van 40 minuten.


Abonnementen

Alle meerbadenkaarten, jaarabonnementen, kwartaalabonnementen en Aquasportpassen die op zaterdag 18 december nog geldig waren, worden op zaterdag 15 januari verlengd met de periode dat het zwembad gesloten was en kunnen weer worden gebruikt.

Ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen blijven er in Zwembad Aquamar aanvullende toegangsvoorwaarden en hygiënevoorschriften van kracht. Zorg dat je hiervan op de hoogte bent voordat je onze accommodatie bezoekt. Meer daarover op 

zwembadaquamar.nl 



In Makersplaets van de bieb 

Zelf bewegende auto bouwen

Het lukt niet helemaal om de snelheid van de auto van Max Verstappen te halen, maar op 25 januari van 15.30 tot 16.45 uur kunnen kinderen (9 t/m 12 jaar) in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek zelf hun bewegende auto bouwen met een motor en propeller. 


Dan wordt aan de slag gaan met een stroomcircuit en daarna natuurlijk de auto zo mooi mogelijk maken met allerlei knutselmaterialen. Wie ook een bewegende auto wil bouwen, is welkom op dinsdag 25 januari van 15.30 tot 16.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. 


Meld je snel aan want er kunnen maar tien kinderen meedoen. Deelname: 6,- euro per persoon. Kaarten zijn te koop via Activiteiten op www.bibliotheekkatwijk.nl én in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

De bibliotheek volgt de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Bouw je eigen auto. | Foto: pr