De landijsbaan vorig jaar. | Foto: pr
De landijsbaan vorig jaar. | Foto: pr Foto: Debby Kloos

Dierenambulance brengt lesboekje op Farèlschool

Dierenambulance-Vogelasiel regio Leiden heeft vorige week voor basisscholen in de regio een lesboekje uitgegeven: ‘Het avontuur met de zwaan’.


Het lesboekje is geheel gemaakt door vrijwilligers van het Vogelasiel en kwam tot stand nadat Pelle van Es (toen 10 jaar) zijn oma had verteld over een avontuur dat hij met zijn vriendje Jan had beleefd. 

Voor zijn oma, Wil van der Burg, vrijwilliger bij het vogelasiel, was dit inspiratie om er vervolgens een verhaal van te maken, met een stel zwanen waarvan er één gewond is geraakt. 

Na een beoordeling van het verhaal door twee schooldirecteuren, ontstond het idee het boekje te verbeteren met kleurtekeningen en een hedendaagse opmaak en om het gratis aan scholen in de regio aan te bieden voor de leerlingen van groep 6.


Alle basisscholen in de regio, dus ook die in Katwijk, konden eind vorige week opgeven hoeveel van de lesboekjes men wilde ontvangen. De Farèlschool aan de Koninginneweg 38 in Katwijk reageerde als eerste school.


Voorzitter Jaap van Meijgaarden van de Dierenambulance - Vogelasiel is daarom vanochtend met de kleine dierenambulance naar de school gereden om de boekjes aan de leerlingen van groep 6 en leerkrachten te overhandigen.




Rijnsburgse IJsclub gaat digitaal

De Rijnsburgse IJsclub (RIJC) is op 1 januari 2022 overgegaan op digitaal lidmaatschap. De leden betalen hun contributie online.


Dat houdt in dat er voor de landijsbaan geen lidmaatschapskaarten meer worden langs gebracht. Zij ontvangen vanaf dit moment een QR code, die een jaar geldig is. Deze actie van het nieuwe bestuur houdt in dat de nieuwe contributie bedragen goedkoper en daarom interessanter is voor gezinnen. Er wordt namelijk een gezinslidmaatschap geïntroduceerd voor een vaste prijs van 10 euro. Heb je geen gezin, dan betaal je 7 euro voor een individueel lidmaatschap.

Laagdrempelig

Met dit lidmaatschap mag je het gehele jaar schaatsen op de landijsbaan. Je steunt daarbij de organisatie en je zorgt voor continuïteit van de RIJC. 


Met deze digitale werkwijze wordt het laagdrempelig om lid te worden en toegang te krijgen als er ijs is. Hopelijk dat 'Koning Winter' nog meewerkt en dat er net als vorig jaar op een mooie ijsvloer van de natuurijsbaan kan worden gereden (zie foto). 


Alle inwoners van kunnen zich als lid opgeven op www.rijnsburgseijsclub.nl als je nog geen lid bent.