Bij de UNI komt het eerste orkest voor mensen met een beperking in Katwijk. | Foto: pr
Bij de UNI komt het eerste orkest voor mensen met een beperking in Katwijk. | Foto: pr Foto: karelnoppe

UNI start orkest voor mensen met beperking

‘Omdat muziek verbindt’ staat op de voorkant van de Informatiefolder van UNI Katwijk en iedere muzikant, jong of oud, welk niveau ook, zal dit kunnen beamen. Het is een prachtige hobby, voor sommigen een baan en kan met recht worden omschreven als een universele taal. Een sociaal verbindende lijm. Je hebt geen vertaling nodig, want muziek raakt iedereen.


‘Enkele jaren geleden ontstond de wens om onze vereniging ‘inclusief’ te maken’, aldus secretaris Janneke Kuijt van de UNI. ‘Dat wil zeggen: een vereniging zijn waar ook mensen met een beperking de kans krijgen om met elkaar muziek te maken. En nu is de tijd rijp. UNI Katwijk is gestart met het opzetten van een orkest voor mensen met een beperking.’


Enthousiast

In oktober 2021 is er een commissie met vrijwilligers samengesteld, werkzaam bij organisaties die zorgdragen voor of ruime ervaring hebben in de omgang met mensen met een beperking. Daarnaast wordt UNI Katwijk waar nodig ondersteund door professionele instanties die ervaring hebben met het opzetten van dergelijke orkesten. Met elkaar wordt er hard gewerkt, om in april te starten met de eerste repetitie en zijn alle betrokkenen ontzettend enthousiast dit nieuwe avontuur aan te gaan.

Voor dit initiatief zijn er natuurlijk niet alleen deelnemers nodig, maar ook vrijwilligers. Muzikale kennis is niet persé noodzakelijk, maar plezier maken en binding hebben met deze doelgroep zijn des te belangrijker.    Aanmelden    kan via secretaris@uni-katwijk.nl. Ook deelnemers voor dit orkest kunnen zich bij dat emailadres aanmelden.




KRO-NCRV zoekt bijzondere verhalen

Voor het nieuwe KRO-NCRV programma Festival van de liefde zoeken presentatoren Anita Witzier en Edson de Graça bijzondere verhalen over de liefde.

Wil jij dit jaar jouw grote liefde verrassen? Bijvoorbeeld door eindelijk die liefdevolle woorden Wil je met mij trouwen? uit te spreken?

Of waren de afgelopen jaren best pittig voor jullie en wil je op een bijzondere manier de liefde voor elkaar vieren, of je huwelijksgeloften hernieuwen? Of wil je ten overstaan van honderdduizenden kijkers de liefde voor je partner bekrachtigen met een huwelijk op tv?

Meld je dan aan via liefde@kro-ncrv.nlof www.kro-ncrv.nl/festivalvandeliefde Dit voorjaar komt KRO-NCRV's Festival van de liefde naar meerdere plaatsen in het land en slaat daar de festivaltenten op. 

Festival van de liefde is vanaf medio augustust te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.