KETO salade

Zo, daar zijn we weer in het nieuwe jaar met alle kansen om er weer wat moois van te maken, de dagen gaan weer lengen en de zon wordt alweer wat warmer op de toch nog beperkte tijd dat hij tevoorschijn komt. Kortom ik heb er weer zin in.


Ik ben nu bijna een half jaar aan de KETO ben nu bijna 30 kilo kwijt met bijna geen koolhydraten, weinig eiwitten en matig vet. Dit gaat natuurlijk gepaard aan vasten voor een uur of 18 per dag.


Dat ik ook alle alcohol heb afgezworen helpt natuurlijk ook.


In de praktijk komt dat neer op een mix van water met vitaminen en mineralen, die normaal uit deegwaren komen, in de ochtend. Een copieuze salade om een uur of 1, met praktisch alle benodigde bouwstoffen en om een uur of zes eet ik met de pot mee, met uitzondering van aardappels, pasta en dergelijke.


Ik heb aardig wat Youtube zitten kijken naar wat er nodig is om alles in balans te houden en hier beschrijf ik de ingrediënten, en het is geen dieetadvies, gewoon wat ik doe.


Alle groenten wegen rond de 75 gram, als dat zo is zet ik het gewicht er niet bij. Ik begin met grof gesneden boerenkool, dat is een superfood. daarna snij ik een tomaat, bleekselderij, komkommer, paprika, winterwortel en gooi die erop. 


Dan volgen een eetlepel olijfolie, een eetlepel witte wijnazijn, een eetlepel citroensap voor de smaak en om alles een beetje zuur te houden, dat is namelijk goed voor je stofwisseling. Dan een eetlepel gemalen lijnzaad, Daarna nog 50 gram goudse kaas, twee gram himalayazout en twee gram zwarte peper. 


Tenslotte nog een half ons goudse kaas in kleine blokjes en een ons koud gewassen rauwe spinazie erdoor en goed husselen. 


Niet alleen goed om af te vallen, maar heel veel welvaartsziekten zullen je minder dwars zitten.


Ten slotte ‘s avonds voor het slapen gaan een longdrinkglas met een bruistablet magnesium en vitamine B1, B6 en B12 en klaar is kees.


Eetze.



Johan Hamert