Leest u graag maar kunt niet naar de bibliotheek. Dan kunnen boeken ook aan huis worden gebracht. | Foto: pr
Leest u graag maar kunt niet naar de bibliotheek. Dan kunnen boeken ook aan huis worden gebracht. | Foto: pr Foto: pr

Bibliotheek Katwijk bezoekt aan huis

De service ‘Bibliotheek aan huis’ van Bibliotheek Katwijk is voor iedereen die graag wil blijven lezen maar niet meer in staat is naar de bibliotheek te komen. Dat kan ook tijdelijk zijn, bijvoorbeeld in de wintermaanden of tijdens een ziekteperiode. In die gevallen is de Bibliotheek aan huis een mooie oplossing. Vrijwilligers van de bibliotheek halen en brengen de boeken en andere materialen bij u thuis.


Allereerst kunt u natuurlijk boeken lenen. Er zijn bijvoorbeeld avonturenromans, detectives en thrillers, historische en familie- en streekromans, moderne literatuur, biografieën, hobby- en fotoboeken, boeken over uw eigen streek, natuur, visserij, koninklijk huis en reisverhalen. Maar u kunt ook tijdschriften, cd’s en films lenen. Voor wie moeite heeft met het lezen van kleine letters, zijn de grote letter-boeken en luisterboeken een uitkomst.


Bibliotheek aan huis

Nadat u de Bibliotheek aan huis service heeft aangevraagd, komt er een bibliotheekmedewerker op bezoek om meer te vertellen over deze service. 


U geeft aan wat u graag leest en hoeveel. Daarna komt een vrijwilliger nieuwe boeken en/of andere media bij u thuisbrengen en ophalen. Dit met vaste regelmaat (tussen de vier en acht weken) en op een tijdstip dat u het beste uitkomt. 

Heeft u internet, dan kunt u zelf in de catalogus van de bibliotheek kijken welke boeken en andere materialen de bibliotheek in huis heeft.


Aanmelden

Om gebruik te maken van de Bibliotheek aan huis service heeft u alleen een geldig bibliotheekabonnement nodig. De Bibliotheek aan huis kost niets extra’s. Bent u nog geen lid van de bibliotheek? Dan schrijven we u graag in. 


Wilt u meer weten over de Bibliotheek aan huis? Of gebruik maken van deze prettige service? Dan kunt u bellen naar Bibliotheek Katwijk (071 4014819) en vragen naar Evelien Steenbeek, of mailen naar: esteenbeek@bibliotheekkatwijk.nl



Subsidieregeling lokaal cultuuraanbod

Gemeente Katwijk heeft ruim 350.000 euro gereserveerd in een nieuwe subsidieregeling om verenigingen te ondersteunen die getroffen zijn door de coronacrisis.  

Enerzijds om ervoor te zorgen dat verenigingen hun maatschappelijke activiteiten kunnen blijven uitvoeren. 

Anderzijds om culturele organisaties te helpen zich aan te passen aan de nieuwe situatie. 

Het is, zeker in coronatijd, heel belangrijk dat inwoners kunnen blijven deelnemen aan culturele, sportieve en sociale activiteiten. 

 

Via het aanvraagformulier op 

www.katwijk.nl/verenigingen kunnen organisaties een innovatieplan indienen.