Afbeelding
Foto: GGD HM

Corona-update Katwijk

Besmettingen stijgen verder


Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Katwijk is afgelopen week verder gestegen naar 614. Een week eerder waren er dat 410. Het besmettingspercentage in Katwijk ligt op 37,1. Er werden vorige week vijf Katwijkers opgenomen in het ziekenhuis. 


Inmiddels zijn 15.620 bewoners besmet geweest met het coronavirus. Dat zijn door de GGD bevestigde Katwijkers met een besmetting. 328 Katwijkers zijn vanwege corona in het ziekenhuis opgenomen geweest en 71 plaatsgenoten zijn overleden aan het virus.

Vaccineren kinderen 5-11

Alle kinderen van 5-11 jaar mogen binnenkort hun eerste prik tegen corona halen. Vanaf 18 januari 2022 krijgen kinderen een uitnodigingsbrief met belangrijke informatie over de vaccinatie tegen corona. 


Ouders kunnen dan met het landelijke afsprakennummer bellen om een afspraak te maken voor hun kind. De kinderen krijgen twee prikken met een kinderdosis van het Pfizer-vaccin.

Meer informatie over het vaccineren van kinderen vindt u op www.rijksoverheid.nl > coronavaccinatie > kinderen 5 tot en met 11-jaar