Het corso op de Boulevard van Katwijk. | Foto: pr
Het corso op de Boulevard van Katwijk. | Foto: pr Foto: pr

Samen met alle andere corso’s

Flower Parade uitgeroepen tot Cultureel Erfgoed

De Flower Parade Rijnsburg is samen met andere Nederlandse corso’s door UNESCO uitgeroepen tot Internationaal Immaterieel Cultureel Erfgoed.


De corso’s staan nu ingeschreven op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Dit maakte het comité behorende bij het Unesco-verdrag over immaterieel erfgoed vorige week donderdag bekend.

Al sinds de oprichting in 1946 zijn bloemencorso Rijnsburg en de bloemenveiling in Rijnsburg nauw aan elkaar verbonden. De locatie Rijnsburg is niet alleen gastheer voor de opbouw en de opening, maar Royal FloraHolland brengt ook eigen praalwagen op de weg. 


Met elf andere praalwagens, muziekwagens, tientallen met bloemen versierde personenauto´s, muziekkorpsen en meer dan 100 figuranten wordt het publiek een bloemrijk theater voorgeschoteld.

Jaarlijks trekt dit bijzondere bloemencorso meer dan 250.000 bezoekers en wordt uitgezonden op de nationale TV (omroep MAX). In het weekend van 13 en 14 augustus 2022 zal het 75ste jubileum worden gevierd met het thema ‘Feest'. 


De afgelopen twee jaar ging de Flower Parade vanwege het coronavirus niet door.


Er staan 21 van de ongeveer 30 Nederlandse corso’s op een van de landelijke Immaterieel Erfgoed-lijsten.