Afbeelding
Foto: pr

Kerstnachtdienst Vredeskerk

Mensenlief! Waar begin je aan?!

Misschien komen er wel eens situaties voor waarbij dit de eerste gedachte is. Vooral nu in deze rare tijden. Voor Maria en Jozef was dit natuurlijk ook zo, een baby grootbrengen en niet zomaar een baby: de redder van de wereld, de zoon van God. In eerste instantie een wel erg lastige taak. In de Kerstnachtdienst denkt dominee Jaap van der Windt met de aanwezigen over dit thema na en genieten de aanwezigen van mooie kerstnummers onder muzikale begeleiding van Annemarijn Kool, Robert Buckert en Vincent van Schie. De dienst is vanwege de aangescherpte maatregelen alleen online te volgen, dus zet het in de agenda: 24 december, 22.00 uur in de Vredeskerk.



Vieringen in RK-kerk 

De Nederlandse bisschoppen hebben per 1 december de coronamaatregelen uitgebreid. Dat geldt na 17.00 uur ook met Kerstmis. Voor de kerstvieringen van de H. Joannes de Doper in Katwijk aan den Rijn is er een nieuw vieringenschema opgesteld. Tot 17.00 uur kan er wel met elkaar gevierd worden in de Katwijkse RK-kerk aan de Kerkstraat 70, maar ook thuis is alles via livestream te volgen op de computer. 


Wilt u bij de viering in de kerk aanwezig zijn, stuur dan een mailtje naar joannesdedoper.katwijk@casema.nl of meldt u aan via www.joannesdedoper.nl via de knop ‘Vieringen’ bij de betreffende viering.


Gezinsviering

De kerstgezinsviering vrijdag 24 december van woord en gebed is om 15.00 uur met De Vrolijke Noot en kapelaan Plavcic. Het mooie project van de kinderwoorddienst wordt dan ook afgesloten. Het thema is ‘Een stralende nacht’ en met vele kerstliedjes zeker een heerlijke viering om in de kerk of thuis samen mee te zingen. Aanmelden vooraf is verplicht. De livestream van deze viering wordt om 19.00 uur uitgezonden. De nachtmis is om 15.00 uur in de H. Willibrord in Oegstgeest. Aanmelden vooraf bij deze parochiekern is verplicht. De livestream van deze viering wordt om 21.00 uur uitgezonden. 


Viert u mee?

Zaterdag 25 december, op het hoogfeest van Kerstmisis de eucharistieviering om 09.30 uur met Cantemus en pastoor Franken. Aanmelden vooraf is verplicht. Deze viering is ook thuis live via genoemde website te volgen. 

Feest in de stal zondagochtend 26 december? Om 09.30 uur worden alle kinderen uitgenodigd om op bezoek te gaan bij de kerststal in de RK-kerk. Papa's, mama's, opa's en oma's mogen ook mee. Het kerstverhaal wordt aan de kleinsten uitgelegd, er wordt meegezongen met kerstliedjes op de beamers ondersteund door pakkende filmpjes, gebeden en nog veel meer. Kinderen mogen een cadeautje meenemen, een knuffeltje. Deze worden bij de stal verzameld in manden en na afloop aan een goed doel geschonken om andere kinderen blij te maken. Aanmelden vooraf is verplicht, maar kan die zondagochtend ook aan de deur. Deze ontmoeting is thuis ook live via de website te volgen.

Er is geen oudejaarsviering vrijdag 31 december en viering op nieuwjaarsdag zaterdag 1 januari in de Katwijkse kerk. De viering op zondag 2 januari 2022 is om 09.30 uur met Cantemus en pastor van Vliet. Dan is ook het feest van Driekoningen. Aanmelden is verplicht.