De Prinses Amaliaboom op het Andreasplein. | Foto: pr.
De Prinses Amaliaboom op het Andreasplein. | Foto: pr. Foto: pr

Prijsvraag Prinses Amalia-boom

Kerstboompjes en -kransen                                van OVKZ voor verzorgingshuizen

De plannen van de Oranjevereniging Katwijk aan Zee (OVKZ) om komende vrijdag (24 december) met een promotiestand aanwezig te zijn op het Andreasplein in het winkelhart Zeezijde zijn op het laatste moment gewijzigd. 


‘De kerstboompjes en -kransen die we wilden uitdelen aan nieuwe leden, brengen we nu als kerstgroet naar de lokale verzorgingshuizen’, zegt voorzitter Harry Minnee. ‘Onze prijsvraag gaat wel door: voor degene die raadt hoeveel lampjes er in de Prinses Amaliaboom hangen, ligt er een mooi prijzenpakket te wachten’. 



Prijzenpakket

Iedereen die wil meedoen, kan het aantal getelde lampjes voor 29 december via mail sturen aan

info@ovkatwijkaanzee.nl. 

De winnaar van de prijsvraag wordt nog dit jaar bekend gemaakt.


Druk jaar

Het is al met al toch een druk jaar geweest voor de Oranjevereniging Katwijk aan Zee. Rondom Koningsdag en Bevrijdingsdag zijn er tal van activiteiten georganiseerd in de straten van het zeedorp en de wijk Hoornes-Rijnsoever voor de senioren in de lokale verzorgingshuizen. 


Op 17 mei, de 50ste verjaardag van Koningin Maxima, werd als hulde een groot portret aan de Katwijkse Vuurbaak opgehangen. Het derde weekend van september stond in het teken van het jubileum van het Varend erfgoed met de grote Maritieme markt in de Zwaaikom. En in de maand december werd het feest rond de 18de verjaardag van Prinses Amalia gevierd met een kerstboom op het Andreasplein.


Katwijksche Haringparty

Voor 2022 heeft de Katwijkse Oranjevereniging naast haar traditionele programma een nieuw evenement in voorbereiding. Speciaal voor haar sponsoren organiseert de vereniging op de vierde donderdag in juni de eerste Echte Katwijksche Haringparty.

‘De visserij, vis en in het bijzonder haring, horen bij Katwijk. De werkgelegenheid en bedrijvigheid hieromheen heeft in de loop der tijd het dorp en onze vereniging veel gebracht. Dat er in ons dorp geen echte haringparty (meer) wordt georganiseerd, heeft ons aan het denken gezet', zegt OV-voorzitter Harry Minnee. ‘Wij gaan dit bijzondere evenement op een iconische locatie organiseren met en voor de bedrijven die onze vereniging een warm hart toedragen. En natuurlijk om ons prachtige dorp te promoten'.