Wethouder Van Helden overhandigt de symbolische cheque aan Ferox. | Foto: pr
Wethouder Van Helden overhandigt de symbolische cheque aan Ferox. | Foto: pr Foto: pr

Meerlandenfonds deelt uit, ook in Katwijk

Afvalverwerkingsbedrijf Meerlandenfonds verdeelt het ieder jaar 55.000 euro onder vrijwilligers van goede doelen en (sport)verenigingen. Op die manier stimuleert het bedrijf de vrijwilligers het goede werk te blijven doen. Dit jaar werden in Katwijk zes initiatieven beloond.


De Katwijkse leden van het college van burgemeester en wethouders hebben de cheque namens het Meerlandenfonds overhandigd aan de initiatiefnemers. 


Burgemeester Cornelis Visser is langs geweest bij de Katwijkse Reddingsbrigade die met het geld hun materialenloods willen verduurzamen. Wethouder Gerard Mostert heeft de cheque aan Basketballvereniging Grasshoppers overhandigd voor hun basketbalprogramma tegen pesten. IWAK Katwijk kreeg van wethouder Corien van Starkenburg de cheque voor een verwendag voor ongeveer 30 vrouwen uit het asielzoekerscentrum. 


Stichting Maatjesopmaat kan aan de slag met een overkapping in hun sociale moestuin Hortus Kariva met de cheque die wethouder Jacco Knape overhandigde. Aan de overkant kregen de Zanderijtuinders een cheque van wethouder Rien Nagtegaal voor het aanleggen van een herkenbaar en kleurrijk talud. Als laatste kreeg roeivereniging Ferox een cheque uit de handen van wethouder Adger van Helden voor het toegankelijker maken van hun boothuis voor de deelnemers van de veteranen-roeiploeg. 


De erkenning die deze mensen krijgen voor hun goede inzet maakt het college trots. De gemeente hecht namelijk veel belang aan vrijwilligerswerk.