Goeiendag neef


Wekelijks in deze krant de mailwisseling tussen Katwijkers Daan en Martin over wat hen bezighoudt.


aan: martin@watermail.com

van: daan@watermail.com

onderwerp: Goeiendag neef


Hoi Martin,

Ja, je hebt gelijk. Vorige week sloeg ik de plank volledig mis. Ik hoef helemaal geen straattaal te gebruiken om mijn punt naar voren te brengen. En ja, ik sla een modderfiguur. En dan vooral zo aan het einde van het jaar. Want wist jij, Martin, dat dit de laatste mail van dit jaar is? Ja, het gaat hard. En wat is er allemaal gebeurd? Begin dit jaar vroegen we ons nog af wanneer we nou eindelijk gevaccineerd zouden worden tegen corona. Toen had je al die wappies nog niet. En nou zitten we te wachten op een booster. Of heb jij die al?

Jij zei in de eerste mail van dit jaar dat je voelde dat de Chr. Opleidingsschool de status van gemeentelijk monument zou krijgen. Nou, je hebt gelijk gehad! Dat is toch fijn, neef? Ik maakte me verder druk over al dat Engelse gelul in de hoofdstad en jij zei dat je dat vroeger ook met Duits had in Kattek. En we hebben het gehad over de partij tegen de Wielrenners, die we zouden oprichten. Helaas, niks van terecht gekomen. En jij had het ook over de Olympische Spelen van Katwijk en ik had het over problemen met het brengen van een plasje in het LUMC. En jij had het over witte mensen in het Katteks Museum en tot slaafgemaakten en ik memoreerde Bernard Haitink, die dood was, en dat weinig mensen meer wisten wie dat ook alweer was. En ik maakte me druk over die gevaarlijke rotondes in Katwijk en jij over het feit dat er eigenlijk te veel Katwijkers zijn voor de kleine stukje aarde waar ze op motten wonen.

En nou is het weer bijna Kerst en staat 2022 op het punt van binnenvallen. Weinig kwesties van de kwesties die we bespraken zijn opgelost. Maar weet je Martin, daar gaat het volgens mij ook niet om. Om oplossingen. Want die komen er toch niet als je ze wil afdwingen. Oplossingen komen vanzelf, die worden opeens in je schoot geworpen als je er niet meer op rekent. Daarom, maak je nou maar niet druk. Dan zal ik het ook niet doen. Geniet van de lockdown en het kerstdiner en laten we hopen dat 2022 een mooier jaar wordt dan de afgelopen twee jaar. Zeker weten doe je het natuurlijk niet, maar ik voel aan alles (en aan m’n water) dat Jaap van Dissel volgend jaar uitgebreid met vakantie mag.

Fijne dagen en tot horens!

Martin


Brandjes in Katwijk

De brandweer is afgelopen zaterdagmiddag en -avond druk bezig geweest met diverse buitenbranden in Katwijk en Valkenburg. In totaal is de brandweer vier keer opgeroepen. Aan de Remisestraat ging even na vier uur wat inboedel in vlammen op. De brandweer kwam met spoed ter plaatse. Nog geen half uur later was op de Schelpendam een prullenbak in de fik gestoken. Vijftig minuten later gingen de pieper van de brandweer Valkenburg voor een containerbrand op de P. Oosterleestraat. Tot slot werd de brandweer rond half negen opgeroepen voor een containerbrand bij het Andreas College Pieter Groen aan de Helmbergweg. Hier heeft de brandweer niets geblust. Of de branden met elkaar verband houden, is niet duidelijk.