DURF: vragen over uitbreiding sporthal Cleijn Duin

Ingezonden n DURF


Vorige week was DURF op bezoek bij de Grasshoppers om te praten over de plannen voor de sporthal Cleijn Duin. Zij zijn met een plan gekomen om de sportzaal 10 meter uit te breiden en een nieuwe tribune te realiseren. Dit biedt niet alleen voordelen voor de Grasshoppers met drie volledige basketbalvelden, maar ook voor de schoolgymnastiek en andere organisaties die gebruik willen maken van de sporthal. Helaas heeft de gemeente aangegeven niet positief over de plannen te zijn. 

DURF heeft daarom raadsvragen gesteld en wil weten waarom de gemeente hier negatief tegenover staat. Daarnaast vragen wij de gemeente om met scenario's te komen hoe dit plan gefinancierd kan worden. In de toekomst zal de sporthal aangepast moeten worden en mogelijk liggen daar kansen om dit ook mee te nemen. Wij vinden dat de gemeente met een positieve houding naar dit soort initiatieven moet kijken. Er moet serieus worden bekeken welke kansen er zijn om dit te realiseren.


Digitaal parkeren

DURF heeft van verschillende inwoners gehoord dat er problemen zijn met het digitaal parkeren. Het systeem zou ingewikkeld zijn en voor mensen met onvoldoende ondersteuning zou het aanmelden problemen opleveren. Naar aanleiding van deze signalen hebben wij eerder deze maand raadsvragen gesteld en daar stelde de gemeente iedereen met problemen te willen ondersteunen. Het is daarom goed als inwoners met problemen zich melden bij de gemeente zodat zij geholpen kunnen worden. Vanavond zal er in de raadscommissie ook een debat zijn over het digitaal parkeren en DURF zal daar pleiten voor het laagdrempeliger maken van de ondersteuning.

Als blijkt dat de problemen aanhouden, dan zouden wij het een goed idee vinden dat de gemeente op plekken in onze gemeente laagdrempelige ondersteuning aanbiedt. Op die manier komt de gemeente naar u toe en kunnen mensen sneller worden geholpen met vragen en/of ondersteuning. Wij zullen dit voorstel aan de wethouder voorleggen en hopen dat het gemeentebestuur dit ook wilt uitvoeren.



Weer ruimere terrassen toegestaan

Het is Katwijkse horecaondernemers ook de komende periode weer toegestaan om hun terrassen, waar mogelijk, ruimer op te stellen. Dat liet wethouder Jacco Knape afgelopen dinsdagavond weten in het online wijkbezoek van het college van burgemeester en wethouders aan Katwijk aan Zee. Het college had dat die ochtend besloten.

De ruimere terrassen zijn bedoeld om op de terrassen voldoende afstand (anderhalve meter) te kunnen houden tussen de bezoekers. Die maatregel is vorige week vrijdag door het kabinet afgekondigd.

Het is opnieuw de horeca die door de nieuwe maatregelen zwaar getroffen worden, omdat zij al om 17.00 uur dicht moeten.