Historische wandeling voor mantelzorgers

Welzijnskwartier Katwijk vindt de vitaliteit van mantelzorgers in Katwijk erg belangrijk. 


Onder leiding van gids Willem werd er een historische stadswandeling georganiseerd die drie groepen mantelzorgers mee nam naar de mooiste voor hen nog onbekende plekken van Leiden. Daar vertelde hij verhalen die zij nog niet wisten over Leiden. 


In een rustig tempo werd er 1,5 uur gewandeld. Waarna zij eindigde met een heerlijke lunch waar zij nog rustig konden napraten met andere mantelzorgers, die voor hun partner, familie of bekende zorgen. 


Ben jij ook mantelzorger voor iemand en benieuwd naar het aanbod van Welzijnskwartier? Meld je dan nu aan als mantelzorger op www.welzijnskwartier.nl of bel naar 071 433323.


Op Schiphol

Rode Kruis Katwijk helpt        bij vluchten                uit Zuid-Afrika

De afdeling Katwijk van het Rode Kruis is afgelopen vrijdagavond ingezet op Schiphol in verband met de laatste twee vluchten vanuit Zuid-Afrika. De zeshonderd passagiers moesten worden getest om het land in te mogen.


Er zijn 61 reizigers positief getest op het coronavirus. Zij zijn in de loop van de nacht door GGD en Rode Kruis in quarantaine geplaatst.


Vrijdag om het middaguur ging een vliegverbod in voor vluchten uit landen uit het zuidelijke deel van Afrika. Er zijn grote zorgen dat de besmette passagiers de nieuwe omikron-variant van het coronavirus zouden kunnen overdragen.

Reizigers die positief zijn getest, zijn door het Rode Kruis met busjes naar een isolatiehotel gebracht.