Afbeelding
Foto: pr

Cursus bij bibliotheek

Gezondheidsapps en videoconsult

Steeds meer zaken in de zorg worden digitaal geregeld. In de coronatijd is dit alleen maar toegenomen. In drie cursussen helpt Bibliotheek Katwijk mensen op weg met het gebruiken van digitale zorg. De laatste cursus in deze serie is: ‘Gezondheidsapps en videoconsult’.


In deze handige cursus op maandag 6 december van 09.30-11.30 uur in Bibliotheek Hoornes maak je kennis met het gebruiken van betrouwbare gezondheidsapps en het beeldbellen met de dokter (videoconsult).


Gezondheidsapps
en videoconsult

Er zijn duizenden apps die beweren je gezondheid te bevorderen. In de Apple App Store of in de Google Play Store zijn stappentellers, dieet-apps en geestelijke gezondheidsapps te vinden. Die kun je op je telefoon of tablet zetten. Maar hoe kies je een goede gezondheidsapp? Om hierbij te helpen hebben de GGD’s van Nederland een selectie gemaakt van betrouwbare gezondheidsapps. Op de website ggdappstore.nl staat deze selectie. 


Wie zijn/haar dokter wil zien en spreken, maakt telefonisch een afspraak. Een afspraak maken voor een videoconsult kan ook. Dan ‘beeldbel’ je met de dokter. Je hoeft het huis dan niet uit. Benieuwd naar wat een videoconsult is en hoe daar gebruik van te maken? Dan is deze cursus met uitleg en tips een echte aanrader.


Meedoen en aanmelden

Wil je ook leren werken met digitale zorg, dan kun je meedoen met deze cursus op maandagochtend 6 december van 09.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes? Geef je zo snel mogelijk op, want er is maar plek voor 8 deelnemers. 


De bibliotheek volgt de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

De kosten voor deze cursus: 5,- euro. Voor meer informatie kun je mailen/bellen naar cursusleider Monique Kromhout: mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl of tel. 071 4021982 / 06 53588720 (maandag t/m donderdag tijdens kantooruren). 


Aanmelden: aan de balie van de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of via de kaartverkoop van Bibliotheek Katwijk op

www.bibliotheekkatwijk.nl




Beter in uw vel met Topaz Senioren Fit

Kost opstaan uit een stoel u meer moeite nu u ouder bent? Moet u vaker uw balans zoeken om te voorkomen dat u valt? Of raakt u na een klein ommetje al wat buiten adem? Topaz Senioren Fit helpt u om beter in uw vel te komen, lichamelijk én mentaal. Want een fit lichaam zorgt ook voor een betere nachtrust en vermindert piekeren en somberheid. Meld u zich aan voor een gratis proeftraining?


Samen met bewegingsagoog Arie de Vreugd doet u enkele tests en bespreekt u waar u aan wilt werken. Op basis hiervan stelt Arie een training op maat voor u samen. Iedere week werkt u onder persoonlijke begeleiding aan het bereiken van uw doelen. Tussentijds wordt de voortgang gemeten en zo nodig uw oefenprogramma aangepast. U traint samen met een klein groepje 55+ers. Waarbij ieder zijn of haar persoonlijke programma volgt. Gezellig en motiverend. 


Er zijn nog plekken vrij op de woensdag van 15.00-16.00 uur in Katwijk (Topaz locatie Overduin). Bij voldoende belangstelling worden er extra groepen gestart. 


Bewegen bij Topaz

Topaz is in de regio Leiden en de Bollenstreek een van de meest ervaren aanbieders van zorg en behandeling aan ouderen en chronisch zieken. Vaak spelen er meerdere gezondheidsproblemen tegelijkertijd. De bewegingsagogen werken nauw samen met de andere specialisten en behandelaren van Behandelpraktijk Topaz. Daardoor zien zij snel of u ook baat kunt hebben bij een andere therapie.

Om bij Topaz te gaan bewegen heeft u geen verwijzing nodig. Na uw proeftraining kunt u een strippenkaart afnemen vanaf 10 trainingen voor 95,- euro. Via uw zorgverzekeraar of gemeente kunt u informeren of zij (een deel van) de kosten vergoeden. 


Aanmelden of informatie

Wilt u meer weten? Of u gelijk aanmelden voor de proefles? 

Bel of mail dan naar de behandelpraktijk: 088 921 3000 / 

behandelpraktijk@topaz.nl.

www.topaz.nl/behandelpraktijk