Afbeelding
Foto: pr

Corona-update Katwijk


Besmettingen blijven hoog

Het aantal nieuwe besmettingen in Katwijk blijft hoog. Vorige week werden 720 nieuwe besmettingen met Covid 19 uit Katwijk gemeld bij de GGD Hollands Midden. Dat zijn er weliswaar zo'n 50 minder dan een week eerder (774), maar nog steeds flink hoog (zie diagram). Bijna een kwart (24,5 procent) van de Katwijkers die zich liet testen, was positief. Er werden vorige week ook twee Katwijkers opgenomen in het ziekenhuis en een plaatsgenoot overleed aan het virus.

Afgelopen maandag werden opnieuw 103 nieuwe coronabesmettingen uit Katwijk gemeld bij de GGD en afgelopen dinsdag 80. Ook is dinsdag een overlijden gemeld als gevolg van corona.

De vaccinatiegraad in Katwijk stijgt nog maar nauwelijks: 82 procent van de Katwijkers boven 18 jaar is volledig gevaccineerd en 59 procent van de 12 tot 18 jarigen.

Marente zet boosterprikken

Zorgorganisatie Marente heeft afgelopen maandag een enorme klus geklaard. Er zijn ruim 800 boosterprikken gezet bij de bewoners van Marente in de verpleeghuizen in de regio, waaronder zorgcentrum De Wilbert in Katwijk aan den Rijn. Met enorme inzet van de medewerkers kwam het voor elkaar om binnen één dag alle bewoners te vaccineren met de boosterprik tegen COVID-19. Een prestatie om trots op zijn.

In december krijgen de medewerkers van Marente ook de gelegenheid om de boosterprik te krijgen. 'We hopen met deze booster veilig de winter in te gaan', aldus de woordvoerder.