Lage werkloosheid

Het aantal mensen met een WW-uitkering in Katwijk was in oktober maar 1,3 procent (477 mensen). Een jaar geleden was dat in oktober 1,9 procent (702 mensen). In Katwijk waren vorige maand 21 jongeren tot 27 jaar op zoek naar een baan, 212 mensen tussen 27 en 50 jaar, en 244 vijftigplussers.

Katwijk heeft veruit het laagste werkloosheidspercentage in de regio. In Noordwijk is dat 2,0 procent en in Leiden 1,8. Na Katwijk heeft Nieuwkoop met 1,6 procent de minste WW-uitkeringen.


In 2021 zorgde het economisch herstel in Nederland voor steeds meer vacatures. In het derde kwartaal van 2021 stonden er volgens CBS landelijk gezien in totaal 30 procent meer vacatures open dan twee jaar eerder. Voor zorg & welzijn ging het om een toename van 31 procent.

In een jaar tijd is het totaal aan openstaande vacatures in voor de zorg relevante beroepsgroepen in Holland Rijnland met 43 procent toegenomen. Gekoppeld aan de daling van het aantal werkzoekenden maakt dit dat werkgevers regelmatig kampen met moeilijk vervulbare vacatures.



Niet KW106                maar KW88

rectificatie n In De Katwijksche Post van vorige week stond een hinderlijke fout. Bij het artikel over de authentieke bomschuit KW88 die weer naar zijn winterstalling in de Oude Redschuur is gebracht stond als scheepsnummer KW106 vermeld. Dat is onjuist, dat moet de KW88 zijn.

De KW88 ‘Zorg en Hoop' wordt op 8 februari 1913 door de Katwijkse scheepmakerij Taat aan opdrachtgevers Hendrik Messemaker en Maarten van Duijn (schoonvader van Hendrik). Het is één van de weinige garnalenschuiten die gebouwd werden door het bedrijf van Taat, destijds nog gevestigd aan de Voorstraat (de huidige Taatedam).

Het is nog de enige authentieke bomschuit in de wereld. In 1967 werd die voor het eerst in Katwijk bij de Vuurbaak tentoongesteld.