Kinderactiviteiten in Makersplaets Bibliotheek

Leuke workshops en activiteiten in de Makersplaets van de bibliotheek: in november en december kun je de agenda ermee vullen. De bibliotheek heeft voor deze ‘doe-afdeling’, waar kinderen op interactieve en speelse wijze aan de slag gaan met 21ste-eeuwse vaardigheden, weer een mooi programma samengesteld. 


De bibliotheek is zeker niet alleen maar een boekenverzameling maar ook een digitale leer- en werkplek waar beginnende makers leren programmeren of werken met een 3D printer of met computergestuurde robotjes. De activiteiten in de Makersplaets zijn erg populair dus snel aanmelden.


Activiteiten en workshops

In november/december staan de volgende activiteiten op het programma in de Makersplaets.

Dinsdag 30 november: 15.30-16.45 uur: workshop Programmeren met robotje Dash (7 t/m 12 jaar). Programmeer robotje Dash en laat 'm z'n gang gaan op een eigen gemaakt parcours.

Dinsdag 7 december: 15.30-16.45 uur: workshop Bouwen en programmeren met LEGO (7 t/m 12 jaar). Kom bouwen en programmeren met LEGO. We hebben in de Makersplaets LEGO Spike, LEGO WeDo en LEGO Mindstorms.

Dinsdag 14 december: 15.30-16.45 uur: workshop Ontwerp jouw eigen kerstversiering met de 3D-printer (8 t/m 12 jaar). Wat maak jij voor in de kerstboom? Je gaat het op de laptop of tablet ontwerpen en de 3D-printer print het uit. Het duurt even voor alle ontwerpen zijn uitgeprint dus je kunt je geprinte kerstversiering later die week ophalen in de bieb.

Dinsdag 21 december: 15.30-16.45 uur: workshop Maak gekke muziekinstrumenten met Makey Makey (9 t/m 12 jaar). Speel piano met kleipoppetjes of maak van een trap een drumstel. Met deze uitvinderskit kun je van alles mogelijk maken.


Kaartverkoop

In de Makersplaets van de bieb draait het om het ontdekkend leren op allerlei mogelijke manieren en om het lekker creatief bezig zijn. De activiteiten worden georganiseerd voor kleine groepjes kinderen. 


Zin om mee te doen? Ga dan naar www.bibliotheekkatwijk.nl: via de kaartverkoop zijn toegangskaarten te koop voor laagdrempelige prijzen. Kaarten kopen kan ook in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.



Sinterklaasfilmmiddag        in Dorpshuis Valkenburg

Bibliotheek Katwijk zorgt op woensdagmiddag 1 december in de brasserie van Het Dorpshuis Valkenburg voor een leuke Sinterklaasfilm om helemaal in de Sinterklaasstemming te komen. De film duurt iets langer dan een uur en kinderen vanaf 6 jaar zijn van harte welkom. Er wordt begonnen om 14.00 uur. 


De toegang is gratis maar je moet wel van tevoren een toegangskaart regelen via de kaartverkoop op website van de bibliotheek. Voor bezoekers van 13 jaar en ouder is voor toegang tot de brasserie een coronatoegangsbewijs nodig.

Wanneer de Pieten weer in Nederland zijn, komen ze voor een grote verrassing te staan. Op het kasteel wordt namelijk door de feestdirecteur - in opdracht van Sinterklaas - een groot Pietenfeest opgebouwd. De Pieten willen direct het podium op, maar er moeten eerst nog schoentjes gevuld worden. Maar dat gaat mis! 


Coole Piet valt van het dak en is de volgende ochtend spoorloos verdwenen. De Pieten zijn in rep en roer. Waar zou Coole Piet zijn? Zonder Coole Piet kan het grote Pietenfeest niet doorgaan en sterker nog; Pakjesavond kan ook niet doorgaan als niet alle Pieten compleet zijn. Lukt het om Coole Piet op tijd te vinden? En wat heeft de geheimzinnige Smoezel hiermee te maken?