Komende zaterdagavond is het koralenconcert in de Nieuwe Kerk van Katwijk aan de Voorstraat. | Foto: pr
Komende zaterdagavond is het koralenconcert in de Nieuwe Kerk van Katwijk aan de Voorstraat. | Foto: pr Foto: pr

Op zaterdagavond 27 november

Koralenconcert DVS marchingband gaat door

Goed nieuws voor de liefhebbers van koralen- en orgelmuziek. Het speciale koralenconcert van de Marchingband van DVS op zaterdagavond 27 november in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat in Katwijk gaat door. Het concert past ook binnen de aangescherpte corona-maatregelen.


De Marchingband wordt begeleid door de bekende Katwijkse organist Hugo van der Meij. De aanvang is om 20.00 uur. Kaarten kosten 10,00 euro en zijn verkrijgbaar via de webshop van DVS.


Bandmanager Alderik van Duijn is opgelucht dat het concert kan doorgaan. Van Duijn: ‘Er waren signalen dat ook de theaters en concerten niet meer zouden mogen doorgaan. Gelukkig mag dit nog wel, natuurlijk onder de strikte voorwaarden waar wij ons aan kunnen houden. Zo kan het concert doorgaan omdat alle bezoekers een vaste zitplaats hebben, er minder dan 1.250 bezoekers worden ontvangen en alle bezoekers de QR-code met hun corona-toegangsbewijs kunnen tonen. In goed overleg met de Nieuwe Kerk zijn alle maatregelen geborgd’.



Prachtige koraalmuziek uit binnen- en buitenland

De bezoekers kunnen daarom gaan genieten van prachtige koraalmuziek uit binnen- en buitenland met een bijzondere combinatie tussen de klanken van de Marchingband en het Van de Heuvel-orgel dat bespeeld wordt door Hugo van der Meij. Van Duijn: ‘De repetities zijn al veelbelovend. De Marchingband en Hugo van der Meij raken steeds meer op elkaar ingespeeld en kijken reikhalzend uit naar de sfeervolle setting van de Nieuwe Kerk met haar geweldige akoestiek. Een lichtpuntje in deze donkere tijden.’


Dirigent Rob Balfoort tekent voor de vele bijzondere arrangementen die tijdens het koralenconcert zullen worden gespeeld. Een greep uit de bekende titels uit binnen- en buitenland: More Love to Thee, Hallelujah, Calon Lan, U zij de Glorie en Blijf bij mij Heer.


Zolang de voorraad strekt zijn de kaarten voor dit éénmalige concert te bestellen via de webshop van DVS: www.dvskatwijk.nl.




Komende zaterdag

FC Rijnvogels op bezoek bij Smitshoek

Na de teleurstelling van het mislopen van de eerste periodetitel heeft Fc Rijnvogels de draad weer opgepakt en wonnen afgelopen zaterdag in een boeiend treffen met 3-1 van ARC. Nu staat de uitbeurt bij Smitshoek op de wedstrijdkalender. 


Het team uit Barendrecht draait tot op heden ook een prima seizoen en staat op een vierde plek, niet ver verwijderd van koploper Capelle. Op de Rijnvogels (tweede plaats) met een wedstrijd minder gespeeld hebben de oranjehemden twee punten achterstand en kunnen bij winst dus over de Katwijkers heen gaan zij het dus met een wedstrijd meer in de benen. 


Dit seizoen verloor de thuisclub slechts een keer op het eigen sportpark aan De Smitshoekse Baan. Ook de Kooltuinboys kwamen er een paar seizoenen geleden tot een winstpartij (1-3) maar kregen meestal geen vaste voet aan de Barendrechtse grond. De mannen van trainer Thomas Duivenvoorden die zijn contract afgelopen week verlengde zijn echter tot het bot gemotiveerd om deze lastige uitwedstrijd tot een goed einde te brengen.

Gaat topscorer Maarten Reyneveld (links) ook het Smitshoekse net vinden? | Foto: Piet van Kampen