Kentering

D

oor toename van het verkeer op de Tramstraat bestudeert het college de mogelijkheden om voor het fietsverkeer naar het centrum en strand een deel van de Voorstraat en Zuidstraat een fietsstraat te maken, waardoor deze route veiliger en comfortabeler wordt dan de route die nu deels over de Zeeweg en Tramstraat loopt. (Wordt het fietsen op de Tramstraat straks verboden?)

Dit lijkt een mooie maatregel, maar wanneer je het goed beschouwd is het eigenlijk meer een lapmiddel. Moet er niet meer worden ingezet op oorzaakbestrijding? Het toenemende gemotoriseerd verkeer naar de kust, vooral gedurende de zomermaanden?

Een stijging van de woningbehoefte tot ruim 28.000 woningen met een inwoneraantal van ongeveer 598.000 inwoners in het achterland in 2030, zo prognotiseert Holland Rijnland. De bewoners in de kustdorpen aan de toevoerwegen naar het strand/centrum kunnen in toekomst hun borst natmaken in de zomer. Toenemende geluidoverlast, parkeerproblemen, fijnstof en verkeersonveiligheid. 

Verkeerswethouder Nagtegaal, heeft - evenals zijn voorgangers - hierop geen concept, wordt veel te veel aangestuurd door zijn adviseurs en voert hoofdzakelijk wettelijke taken uit, terwijl de raad dat blikje voor zich uit trapt als ze het op straat tegen komt. Het gebrek aan lef wordt steeds beschamender. Voorstellen van inwoners worden jammerlijk in de wind geslagen. ‘Het past niet in onze beleidsopvattingen’ of ‘Dat is uw mening’. Inmiddels dreigen zelfs de grootste optimisten in Katwijk wanhopig te worden over de verkeerstoekomst in het zeedorp als er niets gebeurd.

‘We willen het autogebruik terugdringen’, roepen de hoge heren en dames kerelachtig sinds koetsen en trekvaarten niet meer in gebruik zijn en verwijzen vervolgens elke keer naar maatregelen die anderen nemen zoals provinciale fietspaden of de bus om het autogebruik naar de kust te minderen. De lokale politiek zal op eigen kracht ook actie moeten durven ondernemen, zelf met voorstellen komen om anders in het gebruik van het gemotoriseerd verkeer te staan.

CDA Noordwijk stelt nu bijvoorbeeld voor om aan de randen van de kustplaats parkeer- en ophaalplekken aan te leggen. Voor een verkeersveiliger en aantrekkelijkere kustplaats. Een interessant voorstel. ‘Komt goed’, schrijft fractievoorzitter Barend Tensen van het CDA als ik hem daarop attendeer. Klinkt toch hoopvol.

Verkeersveiligheid bereik je niet door enkel fietsroutes te verleggen, zodat er nog meer auto’s geredelijk naar de kust kunnen tuffen.

Wellicht dat een eventuele nieuwe verkeerswethouder samen met gedreven inwoners en belangengroepen ideeën kunnen ontwikkelen hoe je een kustplaats voor de toekomst verkeersveiliger, gezonder en aantrekkelijker kunt maken. 

Bas Zweng