Debat over onder meer leerlingvervoer en afval

Praat mee over Economische Agenda Katwijk 2021-2026

De gemeenteraad debatteert op 28 oktober over de mate van betrokkenheid van de gemeente bij het ontwerp van de busbaan bij de N206 tussen Valkenburg en de Zeeweg. Andere debatten gaan over het bieden van maatschappelijke zorg door de gemeente, bekostiging leerlingenvervoer, de uitvoering van de maatregelen om afval anders in te zamelen, subsidie voor groene daken en het aanwijzen van de Christelijke Opleidingsschool tot gemeentelijk monument.


De raad laat zich informeren over de economische agenda en over de financiële gevolgen van de ontwikkeling van Valkenhorst. Alle vergaderingen worden uitgezonden.


Informatie

Tussen 20.00 en 20.45 uur is er een informatieve sessie over de Economische Agenda Katwijk 2021-2026. Vanaf 20.45 uur laat de raad zich door het college informeren over de financiële gevolgen van de ontwikkeling van Valkenhorst. De ontwikkeling van de nieuwe wijk Valkenhorst, met 5.600 woningen, zal twintig jaar in beslag nemen. Een globaal onderzoek toont dat zonder nadere maatregelen in 2038 een tekort van € 2,5 miljoen of mogelijk € 7,8 miljoen in de begroting kan ontstaan.


De raadsleden geven hun mening en debatteren over: werkbudget vrij liggende busbaan tussen Valkenburg en Zeeweg; maatschappelijke zorg; bekostiging Leerlingenvervoer; subsidie voor groene daken; afvalinzameling en monumentenstatus Christelijke Opleidingsschool.


Besluit

Na de commissievergaderingen neemt de raad besluiten over: Nieuwe governance jeugdhulp; Herinrichting Hoornesplein; Verplaatsen komgrens Noordwijkerweg in Rijnsburg; Verplaatsen komgrens Voorschoterweg in Valkenburg; Beeldkwaliteitsplan Nieuw Rijnvaert; Nieuwe verordening starterslening.

De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over de Economische Agenda Katwijk 2021-2026 en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt. Naar verwachting volgt het politieke debat op 18 november en neemt de gemeenteraad op 2 december een besluit.


Aanmelden 

Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is verplicht, uiterlijk 48 uur voor de vergadering begint. Na aanmelding volgt uitleg. 

Aanmelden via: griffie@katwijk.nl of bel: 071-406 5302. De publieke tribune is nog altijd gesloten. 

De vergaderingen zijn live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl. De punten over de busbaan bij N206, subsidie voor groene daken en monumentenstatus Christelijke Opleidingsschool zijn ook te zien via RTV Katwijk