A. van Rijn en A. den Dulk-Huising met hun eerbetonen. | Foto: pr
A. van Rijn en A. den Dulk-Huising met hun eerbetonen. | Foto: pr Foto: pr

Frida Kahlo bij Vrouwen van Katwijk

Bij Netwerk Vrouwen van Katwijk en Omgeving (NVKO) is op dinsdag 26 oktober komt Lisette LeBlanc een lezing geven over Frida Kahlo. Kahlo (1907-1954) is zonder twijfel een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Haar indrukwekkende kunstwerken, roerige leven en bijzondere levensstijl doen Kahlo uitgroeien tot een wereldwijd icoon én cultfiguur. 


Door een ernstig busongeluk lijdt Kahlo veel pijn en ondergaat ze door de jaren heen een groot aantal operaties. Wat haar telkens de kracht geeft om door te gaan is haar grote liefde voor de kunst, voor haar man – de kunstenaar Diego Rivera – en voor Mexico en zijn volkscultuur. Ze schildert zelfportretten die doorvlochten zijn met symboliek, geïnspireerd door haar tumultueuze relaties, gebroken lichaam, politieke overtuiging, buitengewone veerkracht en creativiteit.

Momenteel staat het Drents Museum in het teken van deze bijzondere kunstenaar tijdens de tentoonstelling Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo. Koningin Maxima opende op 7 oktober de expositie in Assen.


De ochtendbijeenkomsten van het Netwerk zijn elke tweede en vierde dinsdag van de maand van 09.30 tot 11.30 uur in de grote zaal van Tripodia, Hoornesplein 155 in Katwijk aan Zee. De koffie/thee staat vanaf 09.00 uur klaar. 

U wordt van harte uitgenodigd om kennis te komen maken. U betaalt voor de eerste bijeenkomst 10 euro. Als u lid wordt, zal dit bedrag in mindering worden gebracht op de contributie. Info: Janet van der Voort-Aanhaanen, 071 4071706.


www.netwerkvrouwenvankatwijk.nl



Geen architectuurprijs Katwijkse ontwerpen

Niet een van de vier genomineerde Katwijkse ontwerpen, maar een dakwoning in Leiden en het pand van Biopartner 5 op het Bio Sciencepark Leiden zijn de winnaars van de Rijnlandse Architectuur Prijs 2021. Die werd vorige week woensdag uitgereikt in Naturalis, twee jaar geleden zelf winnaar van die prijs.


Die Rijnlandse Architectuur Prijs (RAP071) wordt georganiseerd door RAP Leiden en is ingesteld om spraakmakende architectuur in regio Rijnland te belonen en stimuleren. 

De prijs wordt om het jaar toegekend en bestaat uit een publieksprijs en juryprijs. De juryprijs was voor de dakwoning, de publieksprijs voor het ontwerp van Biopartner 5.

Op de eerder dit jaar gepubliceerde longlist stonden vier Katwijkse ontwerpen: wooncomplex De Bloem in Rijnsburg, CPO-woningen in Rijnsoever-Noord, NOM-huurwoningen in Rijnsburg of het ontwerp voor de herinrichting van het recreatiegebied rondom het Valkenburgse Meer. 


In haar beoordeling sprak de jury extra waardering uit voor de sociale Nul op de meter-huurwoningen in Katwijk. De NOM-huurwoningen van STOL architecten en Dunavie krijgen oprechte complimenten van de jury voor de perfecte samenwerking tussen opdrachtgever en architect. De jury vindt het goed om te zien hoe vanuit deze één op één relatie deze hoge kwaliteit bereikt is op basis van een verhuurconcept voor sociale woningen.

In 2015 won de parkeergarage aan de Boulevard de architectuurprijs.



A. van Rijn 65 jaar lid

Cantate Deo huldigt trouwe koorleden

Chr. Gemengd Koor Cantate Deo heeft begin oktober op haar jaarlijkse ledenvergadering mevrouw A. den Dulk-Huising en mevrouw A. van Rijn in de bloemetjes gezet. A. den Dulk-Huising ontving wegens haar 25-jarig lidmaatschap uit handen van voorzitter A. Ketting een zilveren ketting met een hanger in de vorm van een vioolsleutel en A. van Rijn ontving wegens haar 65-jarig lidmaatschap een dinerbon. Mevrouw C. de Mooij-de Zwart overhandigde beide dames een boeket bloemen. De voorzitter hoopt dat ze nog lange tijd in staat zijn om samen met de andere leden van het koor te kunnen zingen.