Het eerste orkest van Harmonie Katwijk in 1901. | Foto: pr
Het eerste orkest van Harmonie Katwijk in 1901. | Foto: pr Foto: pr

Harmonie Katwijk start jubileumjaar met reünieconcert

Harmonie Katwijk werd op 1 november 1896 opgericht, dit jaar dus 125 jaar geleden. Om dit te vieren is er op zaterdag 6 november een reünieconcert met oud- en huidige leden. Dit reünieconcert is de start van dit 125-jarig jubileum met een serie jubileumconcerten. 


Publiek is van harte welkom in de sfeervolle concertlocatie de Joannes de Doperkerk, Kerkstraat 70 te Katwijk aan de Rijn. Het concert is gratis toegankelijk en vangt aan om 20.00 uur. De deuren gaan om 19.30 uur open. 

Voorafgaand aan dit concert is er overdag een studiedag met oud-leden. Tijdens deze dag zijn er diverse workshops en worden er natuurlijk ook mooie muzikale herinneringen opgehaald. Wat zij en de huidige orkestleden met elkaar instuderen wordt ’s avonds uitgevoerd tijdens het reünieconcert.


Aanmelden oud-leden 

Wij hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk (oud) leden aan dit concert muzikaal bijdragen. Als je mee wilt spelen, meld je dan aan via emailadres: reunie@harmoniekatwijk.nl 


Ben je niet in het bezit van een instrument dan kun je die dag een instrument van de Harmonie Katwijk gebruiken.


Aanmelden publiek

Geen muzikant, maar wel muziekliefhebber? Van harte welkom om dit concert gratis bij te wonen. Aanmelden kan via dit mailadres: reunie@harmoniekatwijk.nl



Muziek maak je samen 

Directeur Rozemarijn Timmer staat inmiddels al een half jaar aan het roer van Muziekschool Katwijk. De tijd is voorbij gevlogen en ze geniet volop van alle muziek die Katwijk te bieden heeft. 


‘Ik blijf erbij’, lacht Rozemarijn, ‘muziek verbindt en met muziek spreek je dezelfde taal.' Die verbindingen leggen, daar is Rozemarijn de afgelopen maanden heel erg actief mee geweest. Trots is ze op de samenwerking tussen de Muziekschool, de muziekverenigingen en de basisscholen.

 ‘Kinderen van groep 5, 6 en 7 die meedoen met ons instrumentale project, krijgen een uitnodiging om op bezoek te gaan bij een van de muziekverenigingen. Want samen muziek maken, dat is echt het allerleukste wat er is.'

Ook bij Muziekschool Katwijk staat samenspel hoog op de agenda. ‘Samenspelen gaat over luisteren naar elkaar, nieuwe muziek ontdekken, onderdeel zijn van een geheel en natuurlijk gezellig samen koffie drinken’, vertelt dirigent Antal van salonorkest Divertimento.

Voor iedereen die een instrument speelt, is er plek bij de Muziekschool. Van salonorkest tot strijkersensemble en van brassband tot popband, iedereen kan zich aanmelden om mee te spelen. ‘Of je komt gezellig zingen, dat instrument heb je immers altijd bij je’ zingt Anjo, docent klassiek zang. 

Zin om mee te doen? Kijk op muziekschoolkatwijk.nl en meld je aan voor een ensemble, zanggroep of band.



De Kraaien naar De Schuit

De Haagse band De Kraaien van Bernd Gansebev en zijn crew komt zaterdag 23 oktober eindelijk weer terug naar Katwijk.


Harde beats en natuurlijk eigenwijze rauwe Haagse teksten behoren tot de vaste ingrediënten van de urban underground formatie, maar nu gaan ze net een stapje verder de diepte in. Met de hits ‘Ik vind Je Lekker’ en ‘Pechvogel’ zette De Kraaien zich op de kaart.

Nu is het tijd om ook een andere kant van De Kraaien te ervaren. Rookbommen, insane visuals, live musici, artist features, strippers of paaldanseressen. Het blijft elke show nog steeds een verrassing wat ze meebrengen. 

Voor en na de show kunnen jullie genieten van de bijpassende hits van ons eigen DJ-duo Disco Rebels!

Kaarten online zijn 12,50 euro. Aan de deur betaal je 15 euro. Toegang vanaf 13 jaar. Voor de show zijn we verplicht om het 'testen voor toegang beleid' te hanteren. 

De Kraaien spelen zaterdag in De Schuit. | Foto: Gordon Meuleman