Corona-update Katwijk


Aantal besmettingen in stijgende lijn

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Katwijk neemt verder toe. Vorige week werden 94 nieuwe besmettingen gemeld bij de GGD Hollands Midden en één ziekenhuisopname. Dat zijn ruim dertig besmettingen meer dan een week eerder (61).

Er zijn nu bijna tienduizend Katwijkers (9.922) die met Covid 19 besmet zijn geweest en bijna 300 (294) Katwijkers zijn vanwege dat virus in het ziekenhuis opgenomen geweest. 61 Katwijkers zijn aan het virus overleden. 

Het gaat bij deze cijfers om de bij de GGD Hollands Midden geregistreerde Covid-gevallen. Die cijfers liggen ongetwijfeld nog hoger, omdat met name in het begin van de pandemie de met Covid 19 besmette en overleden mensen nog niet nauwkeurig als zodanig werden geregistreerd.

In Katwijk is inmiddels 80 procent van de 18-plussers volledige gevaccineerd en 77 procent van de 12- tot 18-jarigen.


Mystery guests coronacontrole horeca Katwijk

Gemeente Katwijk zet mystery-guests in om bij de horeca te checken of er gecontroleerd wordt op de corona QR-code. De resultaten blijken wisselend. Dat zegt burgemeester Visser in de wekelijkse update met allesoverkatwijk.nl

‘We zetten mystery guests in. Dat hebben we bij een eerste groep gedaan, de resultaten waren wisselend', meldt Visser. 'We controleren nu een tweede groep. De horeca krijgt een brief, waarin we de resultaten meedelen. We houden een vinger aan de pols.’ 

De burgemeester laat weten nog geen boetes te hebben uitgedeeld.


Rondleidingen bij Tjalmaweg 

Met ingang van zaterdag 23 oktober geeft Boskalis rondleidingen over het werk en plaatst een uitkijkpunt langs de verdiepte ligging van de Tjalmaweg. 

Bezoekers krijgen informatie over de voortgang van het werk en mogen onder begeleiding en indien de werkzaamheden het toelaten, een kijkje nemen op de bouwplaats. Inschrijven kan per mail, kijk op www.rijnlandroute voor meer info. Binnenkort is het mogelijk om vanaf een nieuw uitkijkpunt een blik op het werk aan de verdiepte ligging van de Tjalmaweg te werpen. Het uitkijkpunt is 24/7 vrij toegankelijk, inschrijven is niet nodig. Boskalis plaatst dit uitkijkpunt binnenkort aan de zuidkant van de bouwkuip, ter hoogte van het voormalige Achterwegviaduct. In de hoofdbouwkeet is een wekelijkse inloopspreekuur op woensdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur.