Jan-Kees is een van de prijswinnaars op school van de Gouden griffel. | Foto: pr
Jan-Kees is een van de prijswinnaars op school van de Gouden griffel. | Foto: pr Foto: pr

Jan-Kees is een van de prijswinnaars op school van de Gouden griffel. | Foto: pr

Kinderboekenweek op de Windvang

SBO de Windvang, de school voor bijzonder onderwijs in Katwijk, heeft een succesvolle editie van de Kinderboekenweek achter de rug. Meer dan een week lang stond de school voor speciaal basisonderwijs in Katwijk in het teken van het thema ‘Worden wat je wil’.


De week startte met een feestdag waarop de leerlingen verkleed mochten komen als het beroep dat hen het meeste aanspreekt. Zo liepen er dierenartsen, visagistes, politieagenten, profvoetballers en soldaten rond. De dag werd gezamenlijk afgesloten met het zingen en dansen op het populaire lied ‘worden wat je wil’ van Kinderen voor Kinderen.

Een dag later waren er twee heuse politieagenten, Talitha en Tristan, te gast in alle klassen, om te vertellen hoe zij hun werk beleven. In sommige groepen werden zelfs leerlingen even in de boeien geslagen. Om het helemaal spannend te maken, werd op het schoolplein nog een aanhouding van een boef nagespeeld. Ten overstaan van de kinderen werd de ‘schurk’ ingerekend en meegenomen in de politiewagen.


Ondertussen werd er in de klassen ook hard gewerkt. Leerlingen werden uitgedaagd om een zo mooi mogelijk gedicht, een zogeheten elfje, met afbeelding te maken. Daarnaast was er een puzzeltocht door de school georganiseerd, waarbij vragen over verschillende kinderboeken moesten worden opgelost. Tijdens een boekenmarkt in de aula konden de kinderen met hun ouders de nieuwste kinderboeken bekijken en bestellen. Dat alles om het lezen in school en thuis te helpen bevorderen.


Aan het eind van de week werden de prijswinnaars van alle klassen beloond met gouden, zilveren en bronzen griffels en penselen en kon de school terugkijken op een mooie week.