Het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps. | Foto: Arjan Woltersom
Het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps. | Foto: Arjan Woltersom Foto: Arjan Woltersom

Door UNI en ROA-trompetters, zaterdag 6 november

Bevrijdingsconcert ‘We’ll Meet Again’ in Tripodia

Zowel het bestuur van UNI Katwijk als het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps (ROA) waren het er snel over eens: het Bevrijdingsconcert (75+1) gáát door. Voor de derde keer werd de organisatie opgestart en zaterdag 6 november is het eindelijk zover. Met als thema ‘We’ll Meet Again’ verzorgen het Groot Harmonie Orkest van UNI Katwijk en het ROA-Trompetterkorps een schitterende avond verzorgen in Tripodia Katwijk.




Het ROA trapt onder leiding van Peter van Dinther de avond af met een aantal schitterende marsen, waaronder ‘Army of the Nile’ en ‘The Longest Day’. Na de pauze neemt UNI Katwijk onder leiding van Dominic Sierat het stokje over en vervolgt het programma naar het vieren van de vrijheid. 


Viooltalent

Medewerking is er van het jonge talent Puck Dekkers op viool. Samen met de UNI brengt zij onder andere The Story van Anne Frank ten gehore, afgewisseld met swingende bigbandmuziek, waaronder de Glenn Miller Medley. 

Afsluitend is er een grootste finale, waar beide orkesten gezamenlijk te horen zijn. 


De presentatie is in handen van Majoor Bob Kos. Hij was onder andere commentator bij het Defilé tijdens de viering van 70 jaar Bevrijding in Katwijk. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn decorstukken ter beschikking gesteld, die te zien waren in de Bevrijdingsoptocht tijdens het Najaarsfeest. 


Het concert start om 20.00 uur en de deuren van het compleet vernieuwde zalencentrum Tripodia gaan om 19.30 uur open. Uiteraard is voor dit evenement het Corona-toegangsbewijs nodig, maar de organisatie is blij en trots eindelijk weer een concert te kunnen organiseren. Kaarten à 7,50 euro zijn te reserveren via pr@uni-katwijk.nl



Van kleuter naar schoolkind in         ‘De Torteltuin’ bij Sjaloomschool

Het voormalige kleutergebouw uit 1974 van de Sjaloomschool is voortaan voor peuters en kleuters, waar de focus wordt gelegd op de basis van het onderwijs vanaf twee jaar. De school in de wijk Cleijn Duin in Katwijk werkt samen met peuterspeelzaal ‘De Torteltuin’ van Bambino Christelijke Kindercentra aan onderwijs voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Zij doen dat vanaf nu in een eigen gebouw voor de peuters en de kleuters. 


Het kleutergebouw heet dan ook vanaf heden: De Torteltuin. De ontwikkeling van peuter tot schoolkind betreft hier een unieke begeleiding in een nieuw concept. De peuter groeit in dit gebouw op tot schoolkind om vervolgens vanaf 7 jaar te starten in het hoofdgebouw. 


Een goede start

Op deze unieke locatie wordt sa-

Johan Luttik. | Foto: pr



mengewerkt aan de stevige basis voor de toekomst van de kinderen in Katwijk. Individuele leerroutes en plannen van aanpak horen bij de dagelijkse praktijk van een intensieve samenwerking van medewerkers van Bambino en die van de Sjaloomschool. ‘Dit doen wij om kinderen een goede start te geven en natuurlijk de soepele overgang van peuterspeelzaal naar kleuterklas verder te bevorderen’, zegt manager Johan Luttik van Bambino Peuterspeelzalen (op de foto rechts).



Taalontwikkeling

Het is belangrijk om te bedenken dat er binnen de normale taalontwikkeling grote verschillen zijn tussen kinderen. Sommige kinderen praten rond hun eerste verjaardag, terwijl andere kinderen rond hun tweede verjaardag hun eerste woordjes zeggen. Daarnaast kunnen kinderen een tijdje stil lijken te staan in de taalontwikkeling en dan ineens een 'sprintje' maken.


‘Dit is heel normaal’ zegt directeur Jaimie Prigge van de basisschool (foto links). ‘Door de leerlijnen te combineren van de peuterspeelzaal met die van het kleuteronderwijs boeken we sneller vooruitgang. De samenwerking met de peuterspeelzaal van Bambino was er al, maar peuters en kleuters zijn nu ondergebracht in één gebouw’. Volgens Prigge geeft dit veel voordeel in de vorm van nauw overleg, samenwerking, open communicatie met ouders en betrokkenheid.

Johan Luttik. | Foto: pr